Lukiolaiselle

Opintotarjottimen mainoskuva, tyttö osoittaa tekstiä, jossa lukee edufutura.fi/opintotarjotin.

Rakenna oma opintopolkusi Jyväskylässä

EduFutura Jyväskylä -yhteisön muodostavat

Sinäkin olet EduFutura-opiskelija ja kuulut yli 40 000 opiskelijan EduFutura-yhteisöön! 

 

EduFuturan ansiosta voit rakentaa oman opintopolkusi poimimalla kunkin EduFutura-oppilaitoksen tarjonnasta sinua kiinnostavat sisällöt ja opinnot. Lukiolaisena voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja.

Koko ristiinopiskelun tarjonta on koottu EduFutura-opintotarjottimelle. Saat apua opintoihin ilmoittautumiseen opolta ja lukiosi EduFutura-koordinaattorilta.

Mikä parasta – EduFutura-opiskelu on sinulle maksutonta!

Tee korkeakouluopintoja lukiossa

Voit suorittaa korkeakouluopintoja jo lukio-opintojesi aikana Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ja Jyväskylän yliopistossa. Opinnot hyväksiluetaan lukio-opintoihisi. Jos jatkossa haet EduFutura-korkeakouluun (JAMK tai JYU), voit sisällyttää tämän opintojakson korkeakoulututkintoosi. Jos haet johonkin toiseen korkeakouluun, kannattaa opintosuoritus ilmoittaa myös sinne.

Orientoivat opinnot (1-2 op) ovat suunniteltu erityisesti 2. asteen opiskelijoille. Voit myös tehdä korkeakoulujen tutkinto-opiskelijoille tarkoitettuja opintojaksoja, jotka on avattu osittain tai kokonaisuudessaan myös toisen lukiolaisille ja ammattiin opiskeleville. 

Miksi sinun kannattaa tehdä korkeakouluopintoja jo lukiossa?

 • Tutustuminen alaan & sen opiskeluun korkeakoulussa
 • Mahdollisuus kokeilla korkeakouluopintoja ilman pitkää sitoutumista
 • Varmuutta valintaan tai poisvalintaan
 • Tukea suunnan löytämiseen
 • Opiskelutaitojen ja akateemisten valmiuksien kehittyminen
 •  Mahdollinen hyöty yo-kirjoituksissa, soveltuvuushaastattelussa tai personal statementissä
 • Suoritukset hyväksiluetaan lukio-opintoihin
 • Voit sisällyttää tehdyt opinnot tuleviin korkeakouluopintoihisi

Lisätietoa saat opettajaltasi, opoltasi ja koulusi EduFutura-koordinaattorilta

EduFuturan opintotarjonta lukiolaiselle on koottu opintotarjottimelle. Valittavanasi on yli 100 opintojaksoa, joista noin puolet on orientoivia opintoja ja puolet korkeakoulujen muita opintoja.

Erityisen tuen tarve

Jos sinulla on omassa EduFutura-oppilaitoksessasi todettu erityisen tuen tarve, mikä edellyttää henkilökohtaisia opintojärjestelyjä, niin EduFutura-ristiinopiskelussa riittää, että näytät omasta oppilaitoksesta saamasi asiakirjan (lausunnon, päätöksen tai suosituksen) sen EduFutura-oppilaitoksen opettajalle, jonka opetukseen osallistut. Tämän asiakirjan perusteella saat tarvitsemasi järjestelyt yksilöllisiksi tukitoimiksi.

Tapahtumia ja tutustumisia korkeakouluopintoihin

 • EduFutura korkeakouluopintojen Road Show keväällä ja syksyllä Gradian ja Norssin lukion opiskelijoille. 
 • Hakijan päivä JAMK & JYU järjestetään syksyisin.
 • Gradia-lukioiden 2. luokkalaiset osallistuvat keväisin Korkeakouluviikolle. Viikon aikana suoritetat korkeakoulun opintojakson ja tutustut samalla yhteen alaan ja sen opiskeluun korkeakoulussa.
Lataa esite -kuvake
Lataa esite tästä!

Vierailuja, varjostuksia korkeakouluihin

Jyväskylän yliopiston opiskelijalähettiläät kertovat yliopistossa opiskelusta sekä erilaisista tavoista opiskella ja elää opiskelijaelämää Jyväskylässä. Opiskelijalähettiläät vierailevat lukioissa ja muissa oppilaitoksissa paikan päällä ja virtuaalisesti kertomassa opiskelusta. Lähettiläät ottavat vastaan vieraita tutustumaan Jyväskylän yliopistoon, opiskelemiseen ja eri oppiaineisiin. Lue lisää tutustumisesta Jyväskylän yliopiston kampuksiin ja opiskelijalähettiläisiin.

Varjostuksessa 1-7 lukiolaista tutustuu opiskelijalähettilään mukana yliopistoon ja toivomaansa oppiaineen opiskeluun. Varjostamisen paikkoja voivat olla esimerkiksi kirjasto, ainejärjestö, laboratorio, studio, luennot tai ruokala.

Muita mahdollisuuksia EduFuturan kautta

Entistä laajemman opintotarjonnan lisäksi EduFutura-opiskelijana voit hyödyntää monia muita mahdollisuuksia esimerkiksi osallistumalla yhteisiin projekteihin ja produktioihin. Näin toteutetaan vaikkapa Suomalaisen musiikkikampuksen Uponnut kaupunki -suurproduktio.

 

EduFutura-yrittäjyysopinnoissa rikotaan rajoja yhdistämällä ammatilliset ja akateemiset osaajat, koska haluamme, että työpaikoilla on enemmän yrittäjämäistä asennetta ja oppilaitosten yrittäjyyskurssit ovat täynnä innokkaita opiskelijoita. Oppilaitosten yhteisillä yrittäjyyskursseilla tekijät löytävät toisensa. Mikäli olet kiinnostunut yrittäjyydestä, saat hienot mahdollisuudet yritysvalmennukseen Jyväskylän yritystehtaan huipputiimiltä.