Rakenna oma opintopolkusi lukiolainen

Tee korkeakouluopintoja lukiossa

Voit jo lukion aikana tutustua korkeakouluopiskeluun ja tehdä korkeakouluopintoja. 

EduFutura-korkeakouluopinnot avaavat sinulle mahdollisuuden Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun opintoihin.

Opinnot hyväksiluetaan lukio-opintoihisi. Jos jatkossa haet EduFutura-korkeakouluun (Jamk tai JYU), voit sisällyttää tämän opintojakson korkeakoulututkintoosi. Jos haet johonkin toiseen korkeakouluun, kannattaa opintosuoritus ilmoittaa myös sinne. EduFutura-opinnot ovat maksuttomia.

Miksi sinun kannattaa tehdä korkeakouluopintoja jo lukiossa?

  • Tutustuminen alaan & sen opiskeluun korkeakoulussa
  • Mahdollisuus kokeilla korkeakouluopintoja ilman pitkää sitoutumista
  • Varmuutta valintaan tai poisvalintaan
  • Tukea suunnan löytämiseen
  • Opiskelutaitojen ja akateemisten valmiuksien kehittyminen
  •  Mahdollinen hyöty yo-kirjoituksissa, soveltuvuushaastattelussa tai personal statementissä
  • Suoritukset hyväksiluetaan lukio-opintoihin
  • Voit sisällyttää tehdyt opinnot tuleviin korkeakouluopintoihisi

Millaisia opintoja?

Orientoivat opinnot; tutustu korkeakouluopiskeluun ja eri aloihin

Orientoivat opinnot (1-2 op) ovat suunniteltu erityisesti toisen asteen opiskelijoille. Orientoivissa opinnoissa tutustut alaan ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.
1 op = n.  27 tunnin työpanos
2 op= n. 54 tunnin työpanos
2 op = 1 lukion kurssi
Työpanokseen on laskettu verkko- ja lähiopinnot sekä itsenäinen työskentely. Opinnot tehdään pääasiassa verkossa, mutta on myös kontaktiopintoja. 

Tutkinto-opiskelijoiden opinnot; syvennä ja laajenna

Voit tehdä korkeakoulujen tutkinto-opiskelijoille tarkoitettuja opintojaksoja, jotka on avattu osittain tai kokonaisuudessaan myös  lukiolaisille ja ammattiin opiskeleville. Nämä opinnot syventävät ja laajentavat osaamistasi.

Mistä tietoa?

Saat tietoa korkeakouluopiskelusta lukio-opintojesi aikana infoissa ja opon tunneilta.

EduFuturan opintotarjonta lukiolaiselle on koottu EduFuturan löydät opintotarjottimelle. Käy katsomassa, mitä mielenkiintoista löydät ja suunnittele yhdessä opon kanssa, miten korkeakoulun opintojakso sopii lukio-opintoihisi.

Millainen tulevaisuuden osaaja sinusta tulee?

Marraskuussa Jamk ja Jyväskylän yliopisto järjestävät Hakijan päivän. Millainen tulevaisuuden osaaja sinusta tulee?

Hakijan päivässä pääset vierailemaan kampuksilla ja kuulet infoja korkeakoulujen opintotarjonnasta.

EduFutura Jyväskylä -yhteisön muodostavat

Sinäkin olet EduFutura-opiskelija ja kuulut yli 40 000 opiskelijan EduFutura-yhteisöön! 

Muita mahdollisuuksia EduFuturan kautta

EduFutura-opiskelijana voit hyödyntää monia muita mahdollisuuksia esimerkiksi osallistumalla yhteisiin projekteihin ja produktioihin.

EduFutura-yrittäjyysopinnoissa rikotaan rajoja yhdistämällä ammatilliset ja akateemiset osaajat, koska haluamme, että työpaikoilla on enemmän yrittäjämäistä asennetta ja oppilaitosten yrittäjyyskurssit ovat täynnä innokkaita opiskelijoita. Oppilaitosten yhteisillä yrittäjyyskursseilla tekijät löytävät toisensa.

Erityisen tuen tarve

Jos sinulla on omassa EduFutura-oppilaitoksessasi todettu erityisen tuen tarve, mikä edellyttää henkilökohtaisia opintojärjestelyjä, niin EduFutura-ristiinopiskelussa riittää, että näytät omasta oppilaitoksesta saamasi asiakirjan (lausunnon, päätöksen tai suosituksen) sen EduFutura-oppilaitoksen opettajalle, jonka opetukseen osallistut. Tämän asiakirjan perusteella saat tarvitsemasi järjestelyt yksilöllisiksi tukitoimiksi.

Työelämä- ja korkeakouluviikko Gradia-lukioissa

Gradia-lukiolaisilla on työelämä- ja korkeakouluviikko huhtikuussa. Lukion 1. vuosikurssilla tutustuaan työelämään kahden päivän ajan ja loppuviikko ratkotaan tiimeissä yritysten ja organisaatioiden antamia haasteita. Mukana on Jamkin valmentajat, ja tästä InnoFlash-opintojaksosta tulee korkeakoulutasoinen suoritus.

Lukion 2. vuosikurssilaiset osallistuvat Keski-Suomen korkeakouluviikkoon ja tekevät viikon aikana yhden korkeakouluopintojakson. Opintojen laajuus on 1-2 opintopistettä, ja ne ovat pääosin verkko-opintoja.