EduFutura-yrittäjyysopinnot

EduFutura-yrittäjyysopinnot ovat avoimia kaikille EduFutura-opiskelijoille. Rikomme rajoja yhdistämällä ammatilliset ja akateemiset osaajat, koska haluamme, että työpaikoilla on enemmän yrittäjämäistä asennetta ja oppilaitosten yrittäjyyskurssit ovat täynnä innokkaita opiskelijoita. Oppilaitosten yhteisillä yrittäjyyskursseilla tekijät löytävät toisensa.

Yrittäjyysopintojen kautta opit yrittäjämäistä toimintatapaa, joka on olennaista niin oman asiantuntijuutesi kehittymisessä, oman yritystoiminnan toteuttamisessa kuin toisen palveluksessa toimiessakin. Tule mukaan ja löydä sinulle sopivimmat polkusi! 

EduFuturan yrittäjyyskurssit on kehitetty oppilaitosten yhteistyössä Yrittäjyys Yhdistää –hankkeessa – jo vuodesta 2016 alkaen.
 

EduFutura-yrittäjyysopinnoissa luot omaa polkua yrittäjyyteen ja verkotut muiden opiskelijoiden kanssa!

Lataa esite -kuvake
Lataa EduFuturan yrittäjyysstrategia 2021-2024

EduFuturan yrittäjyysvisio 2025: EduFuturan opiskelijoilla ja henkilökunnalla on yrittäjämäinen asenne ja Suomen parhaat mahdollisuudet innovointiin ja yrittäjyyteen.

Muut EduFutura-oppilaitosten yrittäjyysopinnot

EduFutura-oppilaitoksissa on monipuolisia mahdollisuuksia tehdä yrittäjyysopintoja. Katso tarkemmin

Opiskelijan yrittäjyyspolut Jyväskylässä

Yritystehdas, EduFutura ja oppilaitosyhteistyö ovat termejä, jotka tiuhaan vilahtelevat opiskelijoiden silmissä yrittäjyys -sanaankin liittyen, mutta mitä ne tarkoittavat?

Ne tarkoittavat sitä, että Jyväskylän kaupunki yhdessä Jyväskylän alueen toisen asteen ja korkea-asteen oppilaitosten Gradian, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston kanssa haluavat varmistaa, että Jyväskylän alueella yrittäjyydestä tai yrittäjyysosaamisensa kehittämisestä kiinnostuneilla on parhaat mahdolliset keinot käytettävissään.

Yrittäjyysopintoja on tarjolla erilaisissa tilanteissa oleville opiskelijoille. Valitse omaa tilannettasi parhaiten kuvaava näkökulma ja tutustu tarjontaan! 

  • Löydän opintoja yrittäjyydestä ja hyödynnän oppilaitosten alakohtaisia yrittäjyysopintoja
  • Haluaisin kehittää yrittäjyysosaamistani tapahtumissa ja projekteissa / Olen kiinnostunut oman osaamiseni kehittämisestä
  • Olen kiinnostunut oman osaamiseni tarjoamisesta muille
  • Olen kiinnostunut kokeilemaan yrittäjyyttä
  • Etsin tukea yritykselleni ja/ tai liikeidealleni
  • Tähtään kasvuyrittäjyyteen tai haluan kehittää yritystoimintaani

Kuvaan on koottu viisi eri näkökulmaa oman asiantuntijuuden vahvistamiseen, uuden yrityksen perustamiseen ja yrityksen kehittämiseen. Kuvaan on merkitty myös toimintaa järjestävä taho. Nämä yksittäiset opinnot ovat pääosin kenen tahansa opiskelijan valittavissa. 

Opiskelijan yrittäjyyspolku kuvattuna graafisesti.

Löydän opintoja yrittäjyydestä ja hyödynnän oppilaitosten alakohtaisia yrittäjyysopintoja

Gradiassa voit suorittaa Liiketoiminnan perustutkinnon (180 osp) yrittäjyyspolulla,  hakeutua lukioon tiimilinjalle (150 osp) tai valita yrittäjyyspolun opintoja (10 osp) osana lukio-opintojasi. Voit myös suorittaa Yrittäjyyden ammattitutkinnon (150osp).

Jamkissa jokaiseen AMK-tutkintoon kuuluu Future Factory -moduuli (15op). Voit suorittaa Tiimiakatemian tradenomitutkinnon (210op) tai Tradenomi YAMK Yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen tutkinto-ohjelman (90op).

Yliopistossa voit suorittaa Yrittäjyyden perusopintokokonaisuuden (25 op) osana opintojasi, sekä kansainväliset IBE-maisteriopinnot (Master’s Degree Programme in International Business and Entrepreneurship, 120op)

Edellä mainittujen kokonaisten tutkintojen tai opintokokonaisuuksien lisäksi voit sisällyttää yksittäisiä yrittäjyysopintoja myös vapaavalintaisiin opintoihin kaikissa oppilaitoksissa, missä tahansa tutkinnossa. Alla olevista vaihtoehdoista voit valita sinulle sopivimpia opintoja.    

Haluaisin kehittää yrittäjyysosaamistani tapahtumissa ja projekteissa / Olen kiinnostunut oman osaamiseni kehittämisestä

Jos olet kiinnostunut oman osaamisesi kehittämisestä, käy katsomassa minkälaisia mahdollisuuksia EduFuturan opintotarjotin tarjoaa! Mukana on monenlaisia vaihtoehtoja eri aloilta ja eri oppilaitoksista, joiden kautta pääset tutustumaan itseäsi kiinnostaviin teemoihin.

EduFuturan yrittäjyysopinnoista Unelmat+Inspiraatio! -opintojakso voisi sopia sinulle! Opintojaksolla pääset miettimään mitä kaikkea juuri sinun osaamisellasi voisi tehdä ja minkälaisia mahdollisuuksia nykyajan työelämä voisi juuri sinulle tarjota. Vuosittain järjestettävä DreamUp-tapahtuma on myös matalan kynnyksen opiskelijatapahtuma oman osaamisen kehittämiseen ja yrittäjyyteen.

Jyväskylän Entrepreneurship Society eli JES tarjoaa myös näkökulmia yrittäjyyteen erilaisten tilaisuuksien kautta kuten JES Stage. JES järjestää myös erilaisia yrittäjyyteen ja työelämään liittyviä workshopeja, joissa voi tulla opettelemaan uusia taitoja alan ammattilaisilta. Spotlight on jokasyksyinen opiskelijatapahtuma, joka kerää yrittäjyydestä ja oman osaamisensa kehittämisestä kiinnostuneet opiskelijat yhteen. Discovery Tuesday sopii sinulle, jos haluat kokeilla yrittäjyyttä hyvässä porukassa ja saada sparrausta kokeneilta asiantuntijoilta.

Olen kiinnostunut oman osaamiseni tarjoamisesta muille

Jos mietit mitä juuri sinun osaamisellasi voi tehdä, parasta on kokeilla erilaisia itseä kiinnostavia juttuja yhdessä muiden kanssa. Samalla kun tapaa samanhenkistä porukkaa, pääsee työskentelemään itseä kiinnostavien teemojen parissa ja oppimaan monia työelämässä olennaisia taitoja ihan huomaamattaankin. EduFuturan yrittäjyysopinnoista DreamUp -tapahtumatuotannon kurssilla pääset muiden opiskelijoiden kanssa yhdessä toteuttamaan DreamUp-tapahtumaa. Oppilaitosten omilla projektikursseilla kuten Jamkin Future Factoryssa ja JYU:n Tiimi&Työnantaja -kurssilla sekä Yritystehtaan Demolassa pääset toteuttamaan projekteja oikeille asiakkaille opiskelijatiimeissä.

Olen kiinnostunut kokeilemaan yrittäjyyttä

Jos haluat kehitellä ideaasi eteenpäin ehkä ihan yritykseksi asti tai sinulla on jo yritysidea, sinulle sopii EduFuturan yrittäjyysopinnoista sekä Luo oma kesäduunisi -kurssi että korkea-asteen Vuosi Yrittäjänä -ohjelma, jossa pääsee kokeilemaan yrittäjyyttä lukuvuoden ajan NY -tunnuksen alla.

Toisella asteella mahdollisuuksia tuovat sekä toisen asteen NY -ohjelma että osuuskunnat Pegosus ja Verso. Jamkin Tiimiakatemia tarjoaa mahdollisuuden suorittaa tradenomiopinnot samalla tehden ja toteuttaen yrittäjyyttä.

Jyväskylän yliopistossa iso osa humanistisilta aloilta valmistuvia saattaa jo opiskeluaikoinaan olla freelancereita, ja yrittäjyys tulee ehkä sitä kautta tutuksi jo opintojen aikana. IT-tiedekunnan StartUp Labin järjestämä Startup Day tarjoaa mahdollisuuden pitchata omasta yritysideasta tai tutkimuksesta.

Etsin tukea yritykselleni ja/ tai liikeidealleni

Kun olet kiinnostunut yrittäjyydestä ja sinulla on oma idea, jota haluaisit kehitellä yritykseksi asti, sinulle sopivat Yritystehtaan oppilaitosvalmennukset, joista saat EduFutura-oppilaitoksissa myös opintopisteitä.

Keski-Suomen Yritysideaan voi ottaa matalalla kynnyksellä yhteyttä kun tarvitset tukea yritystoiminnan aloittamiseen. Ideapaja on työpaja ideointiin, LTS-valmennus on työpaja, joka varmistaa edellytykset tehdä liiketoimintasuunnitelma ja laskelmat. Henkilökohtainen neuvonta on idean sparrausta. Kun tarvitset tietoa itsensä työllistämisen eri vaihtoehdoista, voit käydä kuuntelemassa infot sivutoimisesta yrittäjyydestä. KS Yritysidean palvelut ovat maksuttomia.

Jos olet kiinnostunut tutkimustulosten kaupallistamisesta ja jos Business Finlandin Research to Business -hakuun valmistautuminen on sinulla ajankohtainen asia, Jyväskylän yliopiston tutkimus- ja innovaatiopalvelut auttavat yhdessä Yritystehtaan kanssa järjestäen R2B -sparrausta ennen hakuja.

Tähtään kasvuyrittäjyyteen tai haluan kehittää yritystoimintaani

Yritystehdas on Startup -hautomo. Hautomoon pääsee vuosittain 12 lupaavinta yritystä. Business Jyväskylä tarjoaa yrityskehityspalveluita yrityksen kasvuun, kehittymiseen ja kansainvälistymiseen. Kasvuyrityksille tärkeä kanava yrityksen kehittämiselle on Kasvu Open -ohjelma. Yliopiston oma sijoitusyhtiö Unifund rahoittaa lupaavia kasvuyrityksiä. Venture Capital -verkostoihin pääsee käsiksi Yritystehtaan sekä Unifundin kautta.