Korkeakouluopiskelijalle Gradialta: Englanti

Infograafi kuinka korkeakouluopiskelija ilmoittautuu Gradian opintoihin. Selitetty tekstinä kuvan alla.

Jamkin ja JYU:n opiskelija, voit laajentaa osaamistasi hyödyntämällä Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian tarjoamia opintoja. Nämä opinnot antavat sinulle lisäosaamista erityisesti työelämätaitoihin. 

Ennen ilmoittautumista

Ennakoiva hyväksiluku ennen ilmoittautumista: Muistathan, että toisen asteen opintoja ei voida suoraan hyväksilukea korkeakouluopintoihin, vaan sitä on haettava ennakoivan hyväksiluvun prosessin kautta. Ennen ilmoittautumista Gradian toisen asteen opintoihin käy keskustelu opettajan (JYU) ja opettajatutorin (Jamk) kanssa ja varmista, että opinto sopii korkeakouluopintoihisi.

  • Jamk-opiskelija, sovi opintojen hyväksilukemisesta omaan tutkintoonsa opettajatutorin kanssa. Käytä ristiinopiskelulomaketta, jonka löydät Opiskelijaintra Elmosta ja hyväksytä se opettajatutorilla.
  • JYU-opiskelija, ennen ilmoittautumista opintoihin käy keskustelu opettajan  kanssa ja varmista opintojakson sopivuuden opintoihisi. Osaamisen todentaminen voi edellyttää lisätehtäviä.

Ilmoittautuminen ja mahdollinen peruutus: Ilmoittaudu Gradian opintoihin EduFuturan nettisivujen linkin kautta. Muista käyttää ilmoittautuessasi opiskelijasähköpostia. Jos olet ilmoittautunut ja jostain syystä joudut perumaan osallistumisesi, ota yhteys opintojakson vastuuopettajaan.

Osaamisen osoittaminen ja arviointi: Ammatillisissa tutkinnoissa osaaminen osoitetaan pääsääntöisesti käytännön työtehtävissä. Voit yhdistää työpaikalla tapahtuvan oppimisen ja näytön oman oppilaitoksesi harjoitteluun. Osaamisen osoittaminen sovitaan opintojakson opettajan kanssa. Lue tarkemmin osaamisen osoittamisesta ja arvioinneista.

Opiskelun maksuttomuus: Opintojen suorittaminen on maksutonta. 

Opintosuorituksen jälkeen siirrät Gradialla tehdyn suorituksen oman oppilaitoksesi järjestelmään
Opintosuoritus siirretään valtakunnallisen Oma opintopolku -palvelun kautta. 

  1. Mene osoitteeseen: https://opintopolku.fi/oma-opintopolku/  
  2. Valitse ”Omat opintosuoritukseni” ja ”Siirry opintosuorituksiin (vaatii tunnistautumisen)”
  3. Tunnistaudu oman pankkisi tunnuksilla/Varmennekortilla/Mobiilivarmenteella.
  4. ”Jatka palveluun”, minkä jälkeen näet tekemäsi opinnot.
  5. ”Jaa suoritustietoja” ja valitse opinnot jotka haluat jakaa.
  6. ”Jaa valitsemasi opinnot”, minkä jälkeen sinulle luodaan jakolinkki. Jos haluat, voit vaihtaa päivämäärän, jolloin linkin voimassaoloaika päättyy. Kannattaa kuitenkin pitää se voimassa ainakin toukokuun muutaman viikon ajan.
  7. ”Kopioi linkki”, jolloin suorituslinkki kopioituu koneesi leikepöydälle

Jamkissa kirjaudu turvasähköpostiin https://securemail.jamk.fi/ ja tee siellä uusi viesti, johon liität leikepöydältä kopioimasi linkin ja osoita sähköposti sille opettajatutorille/ohjaajalle, joka hyväksyy suorituksen Jamkissa. Paina lopuksi ”Send” – sen jälkeen voit poistua napista ”Exit” ja sulkea selaimen.

JYU-opiskelija, saadaksesi opintojakson yliopiston rekisteriin, sinun tulee hakea hyväksilukua (korvaavuutta) Sisussa. Hyväksilukuhakemuksen liitteeksi tulee toimittaa joko rekisteriote suoritetuista opinnoista tai hakemukseen tulee liittää linkki Opintopolun Koski-palvelun opintotietoihin, joista käy ilmi suoritetun opintojakson tiedot. Lisätietoja ja ohjeita omalta laitokseltasi.

Lv 2022-2023

Englannin tuki- ja kertauskurssi (ENA14)

Kuvaus: Englannin kielen tuki- ja kertauskurssilla kertaat itsenäisesti omien tarpeidesi mukaisesti englannin kielen perusrakenteita ja keskeistä sanastoa. Harjoittelet rakenteita (kielioppia), kirjoittamista ja luetun sekä kuullun ymmärtämistä. Rakenteita lukuun ottamatta kaikilla osa-alueilla tehtäviä on kolmella eri vaikeustasolla: peruskielitaito, itsenäisen kielenkäyttäjän kielitaito ja taitavan kielenkäyttäjän kielitaito, jotka noudattavat kieliä koskevan yhteisen eurooppalaisen viitekehyksen (CEFR) kielitaidon tasoja. Voit itse valita, minkä osa-alueen tehtäviin keskityt, kunhan teet vähintään kolme tehtävää jokaiselta osa-alueelta. Kurssilla ei ole koetta, vaan saat kurssista suoritusmerkinnän (S), kun olet palauttanut yhteensä kaksikymmentä (20) tehtävää. Kurssi suoritetaan Moodlessa omaan tahtiin.

Suunnattu: Ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat JAMK & JYU (paikkoja 20 kpl)
Vaadittava aiempi osaaminen: Ei ole
Opintojen laajuus: 2 op
Opintojen suoritustapa: Ohjattu verkko-opiskelu
Opintojakson aikataulu: 31.8.2022-12.5.2023
Ilmoittautuminen 30.4.2023 mennessä: Yliopisto- ja Jamk -opiskelijat: Ilmoittautumislinkki / Olethan muistanut tehdä ennakoivan hyväksiluvun (kts. ohje yläpuolella). Gradian opiskelijat ilmoittautuvat opintoihin oman opinto-ohjaajansa, ei Wilma-linkin kautta.
Lisätietoja: Kirsi Ylätalo, kirsi.ylatalo(at)gradia.fi
Järjestäjä: Gradia-lukiot/Jyväskylän aikuislukio

Viestintää englanniksi (ENA11)

Kuvaus: Kurssilla kohennat kirjallista kielitaitoasi harjoittelemalla erilaisia viestintätilanteita: mielipiteenvaihto, yleisönosastokirjoitus, kirje jne. Suoritusmerkinnän saa, kun kurssiin liittyvät tehtävät on tehty ja sähköinen koe (verkkokoe) on suoritettu. Kurssi suoritetaan Moodle-oppimisympäristössä omaan tahtiin.

Suunnattu: Ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat JAMK & JYU (paikkoja 20 kpl)
Vaadittava aiempi osaaminen: Ei ole
Opintojen laajuus: 2 op
Opintojen suoritustapa: Ohjattu verkko-opiskelu
Opintojakson aikataulu31.8.2022-12.5.2023
Ilmoittautuminen14.4.2023 mennessä: Yliopisto- ja Jamk-opiskelijat: Ilmoittautumislinkki /Olethan muistanut tehdä ennakoivan hyväksiluvun (kts. ohje yläpuolella). Gradian opiskelijat ilmoittautuvat opintoihin oman opinto-ohjaajansa, ei Wilma-linkin kautta.
Lisätietoja: Ilkka Hytti, ilkka.hytti(at)gradia.fi
Järjestäjä: Gradia-lukiot/Jyväskylän aikuislukio