Korkeakouluopiskelijalle Gradialta: sosiaali- ja terveysala

Opintojaksot lv 2023-2024

Autismin kirjon henkilöiden osallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen/kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnon tutkinnon osa

Opintojen tavoitteena on, että opiskelija osaa arvioida autismin kirjon asiakkaan yksilöllisiä voimavaroja ja tuen tarpeita. Opiskelija osaa tukea ja ohjata autismin kirjon asiakasta oppimisessa, sosiaalisessa vuorovaikutuksessa, kommunikoinnissa ja aistikokemuksissa sekä hän osaa hyödyntää toiminnanohjauksen keinoja ohjauksessa.  Opiskelija osaa toimia vaativissa tilanteissa ja hän osaa kehittää omaa ja työyhteisön ammatillista osaamista. Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytössä käytännön työtehtävissä toimimalla autismin kirjon asiakkaiden  toimintaympäristöissä ja palvelujärjestelmässä, esim. autismin kirjon päivähoito, opetus, asuminen tai päivätoiminta. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen ja näytön opiskelija voi yhdistää oman työelämäharjoittelun yhteyteen. Osaamisen osoittaminen sovitaan opintojakson opettajan kanssa. Lue tarkemmin opintojakson tutkinnonosan kuvaus tästä linkistä.

Suunnattu: Ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat Jamk & JYU
Vaadittava aiempi osaaminen: Opiskelijalla tulee olla aikaisempaa koulutusta ja/tai työkokemusta autismin kirjon henkilöiden kanssa toimimisesta.
Opintojen laajuus: 40 osaamispistettä (lue lisää osaamispisteistä)
Opintojen suoritustapa: Monimuoto: 5 lähipäivää, itsenäinen ja verkko-oppiminen, tehtävät sekä työpaikalla tapahtuva oppiminen ja näyttö.
Opintojakson aikatauluIlmoittautuminen päättynyt, seuraava toteutus alkaa syksyllä 2023.
Olethan muistanut tehdä ennakoivan hyväksiluvun (kts. ohje täältä).
Lisätietoja: Auli Laitinen, auli.laitinen(at)gradia.fi 
Järjestäjä: Gradia Jyväskylä

Vuorovaikutus ja kommunikointi/vammaisalan ammattitutkinnon tutkinnon osa

Opiskelija osaa soveltaa tietoa vuorovaikutuksen ja kommunikoinnin kehitysvaiheista, edistää vammaisen henkilön yksilöllistä vuorovaikutusta ja kommunikointia, käyttää puhetta tukevia ja korvaavia kommunikaatiomenetelmiä (AAC) sekä selkokieltä, soveltaa tietoa aistien merkityksestä vammaisen henkilön vuorovaikutuksen tukemisessa, edistää työhyvinvointia ja turvallisuutta ja arvioida ja kehittää ammatillista toimintaansa vuorovaikutuksen ja kommunikoinnin tukemisessa. Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytössä käytännön työtehtävissä toimimalla sellaisissa ympäristöissä, joissa tuetaan monipuolisesti asiakkaiden kommunikointia ja vuorovaikutusta, esim. päiväkoti, koulu, asuminen ja työtoiminta. Opiskelija voi yhdistää työpaikalla tapahtuvan oppimisen omien opintojensa työelämässä tapahtuvaan harjoitteluun. Osaamisen osoittaminen sovitaan opintojakson opettajan kanssa. Lue tarkemmin opintojakson tutkinnonosan kuvaus tästä linkistä.

Suunnattu: Ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat Jamk & JYU
Vaadittava aiempi osaaminen: Ei ole
Opintojen laajuus: 30 osaamispistettä (lue lisää osaamispisteistä)
Opintojen suoritustapa: Monimuoto: 5 lähipäivää, itsenäistä ja verkko-oppimista, oppimistehtävät, työpaikalla tapahtuva oppiminen ja näyttö työpaikalla.
Opintojakson aikataulu: 14.2.2024-31.5.2024. Lähipäivät (8t) kevät -24: 14.2, 6.3, 20.3, 10.4, 8.5. Työssäoppiminen (väh. 10vk) kehitysvammatyössä teoriaopintojen aikana ja näyttö (3p/toukokuu)
Ilmoittautuminen: 7.11.-31.12.2023 tästä linkistäOlethan muistanut tehdä ennakoivan hyväksiluvun (kts. ohje täältä).
Lisätietoja: Niina Mäkelä, niina.makela@gradia.fi
Järjestäjä: Gradia Jyväskylä

Ammatillisuuden toteuttaminen mielenterveys- ja päihdetyössä/mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnon tutkinnon osa

Opintojen tavoitteena on, että opiskelija osaa toimia ammatillisesti mielenterveys- ja päihdeasiakkaan kanssa, huolehtia työturvallisuudestaan ja työhyvinvoinnistaan ja asettaa itselleen kehittämistavoitteita. Opinnot pitävät sisällään mielenterveys- ja päihdetyön tietoperustaa, ammatillista työskentelyä asiakkaan kanssa, palveluohjausta sekä perus- ja lääkehoitoa. Osaamisen voi osoittaa  ehkäisevää, hoidollista, kuntouttavaa, asumispalvelua tukevaa, toipumista edistävää tai haittoja vähentävää mielenterveys- ja päihdetyötä tekevässä ympäristössä. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen voi mahdollisesti yhdistää oman oppilaitoksesi harjoitteluun. Osaamisen osoittaminen sovitaan opintojakson opettajan kanssa. Lue tarkemmin opintojakson tutkinnonosan kuvaus tästä linkistä.

Suunnattu: Ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat Jamk & JYU
Vaadittava aiempi osaaminen: Opintoihin hakeutuvalta edellytetään aikaisempia sosiaali- ja terveysalan opintoja, työkokemusta alalta tai muulla tavoin hankittua osaamista, esim. vapaaehtoistyöstä.
Opintojen laajuus: 50 osaamispistettä (lue lisää osaamispisteistä)
Opintojen suoritustapa: Monimuoto-opetus: kontaktiopetus 6 päivää, EA1:n suorittaminen, verkko-opetus, itsenäinen opiskelu ja työpaikalla tapahtuva oppiminen ja näyttö.
Opintojakson aikataulu: Ilmoittautuminen päättynyt, seuraava toteutus alkaa syksyllä 2023.
Ilmoittautuminen: Tieto päivittyy. Olethan muistanut tehdä ennakoivan hyväksiluvun (kts. ohje täältä).
Lisätietoja: Päivi Koskela, paivi.koskela@gradia.fi 
Järjestäjä: Gradia Jyväskylä