Korkeakouluopiskelijalle Gradialta: liiketoiminta

Infograafi kuinka korkeakouluopiskelija ilmoittautuu Gradian opintoihin. Selitetty tekstinä kuvan alla.

JAMKin ja JYU:n opiskelija, voit laajentaa osaamistasi hyödyntämällä Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian tarjoamia opintoja. Nämä opinnot antavat sinulle lisäosaamista erityisesti työelämätaitoihin.

Ennen ilmoittautumista

Ennakoiva hyväksiluku ennen ilmoittautumista: Muistathan, että toisen asteen opintoja ei voida suoraan hyväksilukea korkeakouluopintoihin, vaan sitä on haettava ennakoivan hyväksiluvun prosessin kautta. Ennen ilmoittautumista Gradian toisen asteen opintoihin käy keskustelu opettajan (JYU) ja opettajatutorin (Jamk) kanssa ja varmista, että opinto sopii korkeakouluopintoihisi.

  • Jamk-opiskelija, sovi opintojen hyväksilukemisesta omaan tutkintoonsa opettajatutorin kanssa. Käytä ristiinopiskelulomaketta, jonka löydät Opiskelijaintra Elmosta ja hyväksytä se opettajatutorilla.
  • JYU-opiskelija, ennen ilmoittautumista opintoihin käy keskustelu opettajan  kanssa ja varmista opintojakson sopivuuden opintoihisi. Osaamisen todentaminen voi edellyttää lisätehtäviä.

Ilmoittautuminen ja mahdollinen peruutus: Ilmoittaudu Gradian opintoihin EduFuturan nettisivujen linkin kautta. Muista käyttää ilmoittautuessasi opiskelijasähköpostia. Jos olet ilmoittautunut ja jostain syystä joudut perumaan osallistumisesi, ota yhteys opintojakson vastuuopettajaan.

Osaamisen osoittaminen ja arviointi: Ammatillisissa tutkinnoissa osaaminen osoitetaan pääsääntöisesti käytännön työtehtävissä. Voit yhdistää työpaikalla tapahtuvan oppimisen ja näytön oman oppilaitoksesi harjoitteluun. Osaamisen osoittaminen sovitaan opintojakson opettajan kanssa. Lue tarkemmin osaamisen osoittamisesta ja arvioinneista.

Opiskelun maksuttomuus: Opintojen suorittaminen on maksutonta. 

Opintosuorituksen jälkeen siirrät Gradialla tehdyn suorituksen oman oppilaitoksesi järjestelmään
Opintosuoritus siirretään valtakunnallisen Oma opintopolku -palvelun kautta. 

  1. Mene osoitteeseen: https://opintopolku.fi/oma-opintopolku/  
  2. Valitse ”Omat opintosuoritukseni” ja ”Siirry opintosuorituksiin (vaatii tunnistautumisen)”
  3. Tunnistaudu oman pankkisi tunnuksilla/Varmennekortilla/Mobiilivarmenteella.
  4. ”Jatka palveluun”, minkä jälkeen näet tekemäsi opinnot.
  5. ”Jaa suoritustietoja” ja valitse opinnot jotka haluat jakaa.
  6. ”Jaa valitsemasi opinnot”, minkä jälkeen sinulle luodaan jakolinkki. Jos haluat, voit vaihtaa päivämäärän, jolloin linkin voimassaoloaika päättyy. Kannattaa kuitenkin pitää se voimassa ainakin toukokuun muutaman viikon ajan.
  7. ”Kopioi linkki”, jolloin suorituslinkki kopioituu koneesi leikepöydälle

Jamkissa kirjaudu turvasähköpostiin https://securemail.jamk.fi/ ja tee siellä uusi viesti, johon liität leikepöydältä kopioimasi linkin ja osoita sähköposti sille opettajatutorille/ohjaajalle, joka hyväksyy suorituksen Jamkissa. Paina lopuksi ”Send” – sen jälkeen voit poistua napista ”Exit” ja sulkea selaimen.

JYU-opiskelija, saadaksesi opintojakson yliopiston rekisteriin, sinun tulee hakea hyväksilukua (korvaavuutta) Sisussa. Hyväksilukuhakemuksen liitteeksi tulee toimittaa joko rekisteriote suoritetuista opinnoista tai hakemukseen tulee liittää linkki Opintopolun Koski-palvelun opintotietoihin, joista käy ilmi suoritetun opintojakson tiedot. Lisätietoja ja ohjeita omalta laitokseltasi.

Myyntiosaaminen

Mitä on myyntiosaaminen ja kuinka tulla hyväksi myyjäksi? Käytännönläheisissä opinnoissa opit myyntityön perusteita, perehdyt myyntiprosessin eri vaiheisiin ja kehität omaa myyntiosaamistasi ennalta sovittujen yhteistyöyritysten tai työpaikkasi kanssa. Kurssilla opit myös luomaan visuaalisia elämyksiä: visuaalinen myyntityö on yhä merkittävämpi tekijä kaupan menestymisen kannalta. Houkuttelevat ja kaupalliset esillepanot herättävät ostohalua, lisäävät myyntiä ja vahvistavat haluttua myymälämielikuvaa. Myyntiosaamisen opintojen aikana opit myös perusasioita tuotteiden esillepanoista sekä viihtyisästä myymälämiljööstä. Opettajina Minna Paavilainen ja Eliina Hartojoki.

Suunnattu: Ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat JAMK & JYU, myös lukio-opiskelijat (15 opiskelijaa)
Vaadittava aiempi osaaminen: Ei vaadita.
Opintojen laajuus: 15 osaamispistettä
Opintojen suoritustapa: Yhteinen aloitus, teoria verkko-opintoina Moodle työtilassa, oppimispäiväkirja sekä käytännön harjoitustyö ja sen esittely.
Opintojakson aikataulu: Tieto päivittyy
Ilmoittautuminen: Jos olet kiinnostunut opintojaksosta, ota yhteyttä opettaja Minna Paavilaiseen.
Korkeakouluopiskelija, olethan muistanut tehdä ennakoivan hyväksiluvun (kts. ohje yläpuolella).
Lisätietoja: Minna Paavilainen, minna.paavilainen@gradia.fi
Järjestäjä: Gradia, liiketoiminta