Ristiinopiskelun kuvaus JYU JAMK. Tarkempi tekstiohjeistus kuvan alla.

JYU → JAMK

Ristiinopiskelun ohjeet

Tietokone

Löydät EduFutura-korkeakoulujen (JAMK ja JYU) ristiinopiskelun sinulle sopivat opinnot opintotarjottimelta edufutura.fi/opintotarjotin.

Opintoja on tarjolla sekä yksittäisinä opintojaksoina että useammista opintojaksoista koostuvina moduuleina. Voit etsiä opintoja alojen mukaan, moduuleittain tai vapaalla sanahaulla

 

Kun olet löytänyt kiinnostavan opintojakson opintotarjottimelta

Varmista, että opintojakso sopii osaksi tutkintoasi joko ennakoivan hyväksiluvun kautta (sisällytetty OPS:iin) tai valinnaisina opintoina. Ilmoittaudu opintojaksolle JYU opiskelija, jatka tästä -painikkeen kautta. Käytä opiskelijasähköpostiasi. Opiskelijatyypissä valitse ”Tutkinto-opiskelija”. 

Kun olet täyttänyt kaikki kohdat, paina nappia ’Jatka’, minkä jälkeen ilmoittautuminen lähtee eteenpäin. Tämän jälkeen sinulle tulee automaattinen vahvistusviesti ilmoittautumisesta. Tarkemmat ohjeet mm. tunnusten hakemiseen Vetuma-palvelussa saat sähköpostissa, joka tulee 1-7 päivän kuluessa ilmoittautumisesta. Jos koulutus on täynnä, voit tehdä ilmoittautumisen varasijalle.

Opiskelet JAMKin oppimisympäristössä

Ennen opintojen alkua saat opintokirjeen sähköpostitse. Kirjeessä on mm. vahvistus opintojen alkamisesta, tietoa opintojen aikataulusta sekä yhteyshenkilöt. Kirjeessä sinua ohjeistetaan käymään läpi alla mainitut vaiheet ennen opintojen aloitusta. HUOM! Opintokirjeet usein ohjautuvat roskapostiin, joten tarkistathan myös roskalaatikon sähköpostissasi ja merkitse viesti ei-roskapostiksi.

Opiskelet JAMKin oppimisympäristössä

Tutustu uuden verkonkäyttäjän oppaaseen ja siellä erityisesti Vetuma-ohjeeseen käyttäjätunnuksen hakemisesta. Nouda henkilökohtainen käyttäjätunnuksesi ja salasanasi Vetuma-palvelusta. Vetumaan kirjautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Jos sinulla ei ole näitä, ota yhteyttä: avoinamk@jamk.fi. Uusien opiskelijoiden käyttäjätunnus on muotoa AA + neljä numeroa. Jos olet opiskellut JAMKin avoimessa aiemmin, käyttäjätunnus pysyy samana (kirjain + neljä numeroa). Käyttäjätunnuksellasi pääset kaikkiin JAMKin järjestelmiin.

Tutustu JAMKin järjestelmiin

  1. Testaa digitaitojesi lähtötaso ja tutustu uuden opiskelijan digiohjeisiin.
  2. Tutustu JAMKissa käytettäviin verkkoympäristöihin.
  3. Kirjaudu käyttäjätunnuksillasi Peppiin opiskelijan työpöydälle (”Pakki”). Työpöydältä näet omat tietosi sekä mahdollisen lähiopetuksen aikataulun (klikkaa kalenterissa Omat toteutukset -painiketta).
  4. Käy lukemassa JAMKin sähköposti (O365, Outlook). Sähköpostisi on muotoa opiskelijanumero(a)student.jamk.fi

Hyppää opintoihin!

Liity mukaan opintoihin aikataulun mukaisesti. Etäopiskelu tapahtuu pääsääntöisesti Optima tai Moodle -verkko-oppimisympäristössä. Verkkoympäristöön pääset JAMKin käyttäjätunnuksella. Opintojen työskentelytila avautuu opintojen alkaessa. Jos opintojakso toteutetaan Optimassa, verkko-oppimisympäristö löytyy osoitteesta https://optima.jamk.fi.

Jos opintojakso toteutetaan Moodlessa, verkko-oppimisympäristö löytyy osoitteesta: https://moodle.jamk.fi/Tunnuksesi Moodleen aktivoituvat automaattisesti, kun sinut on hyväksytty opintojaksolle. Käy kirjautumassa Moodle ympäristöön. Jos opintojakso ei näy heti oppimisympäristössä, kirjaudu ulos ja kirjaudu uudelleen. Viimeistään kahden päivän päästä sinulla pitäisi olla oma kurssi Moodlessa näkyvissä.

Palkitse itsesi uudesta osaamisesta!

Kun opinnot ovat valmiit, suoritus ja sen arvosana kirjataan JAMKin järjestelmään. Tämän jälkeen se pitää siirtää omaan oppilaitokseesi JYU:hun. Tämä tapahtuu Puro-palvelun kautta, josta lähetät opintosuorituksesi oman korkeakoulusi opintorekisteriin. Täytä yliopiston AHOT-lomake ja lähetä se omaan tiedekuntaasi. Lähetä lisäksi suorituksesi Puro-palvelun kautta omaan yksikköösi eli tiedekuntaasi. Tässä on Puro-palvelun linkki ja ohje

Onnea opintosuorituksestasi!

Onnea – nyt olet suorittanut opintojakson JAMKissa 😊 Jos haet johonkin toiseen korkeakouluun, kannattaa opintosuoritus ilmoittaa myös sinne.