Ristiinopiskeluprosessi Jyväskylän yliopistosta Jamkiin. Prosessi kuvattu tekstissä.

JYU → JAMK

Ristiinopiskelun ohjeet

Löydä kiinnostavia opintoja EduFuturan opintotarjottimelta

Löydät EduFutura-korkeakoulujen (JAMK ja JYU) ristiinopiskelun sinulle sopivat opinnot opintotarjottimelta edufutura.fi/opintotarjotin. Opintoja on tarjolla sekä yksittäisinä opintojaksoina että useammista opintojaksoista koostuvina moduuleina. Voit etsiä opintoja alojen mukaan, moduuleittain tai vapaalla sanahaulla. 

Kun olet löytänyt kiinnostavan opintojakson opintotarjottimelta

Varmista, että opintojakso sopii osaksi tutkintoasi joko ennakoivan hyväksiluvun kautta (sisällytetty OPS:iin) tai valinnaisina opintoina. Ilmoittaudu opintojaksolle JYU opiskelija, jatka tästä -painikkeen kautta. Käytä opiskelijasähköpostiasi. Opiskelijatyypissä valitse ”Tutkinto-opiskelija”. 

Kun olet täyttänyt kaikki kohdat, paina nappia ’Jatka’, minkä jälkeen ilmoittautuminen lähtee eteenpäin. Tämän jälkeen sinulle tulee automaattinen vahvistusviesti ilmoittautumisesta. Tarkemmat ohjeet mm. käyttäjätunnuksessa saat sähköpostissa, joka tulee 1-7 päivän kuluessa ilmoittautumisesta. Jos koulutus on täynnä, voit tehdä ilmoittautumisen varasijalle.

Opiskelet JAMKin oppimisympäristössä

Tutustu vierailevan opiskelijan ohjeisiin Jamkin nettisivuilla. Tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen käyttäjätunnuksen katsomiseen ja salasanan asettamiseen. Uusien opiskelijoiden käyttäjätunnus on muotoa kaksi kirjainta ja neljä numeroa. Jos olet tehnyt Jamkin EduFutura-opintoja aiemmin, käyttäjätunnus pysyy samana. Käyttäjätunnuksellasi pääset kaikkiin Jamkin järjestelmiin.

Tutustu Jamkin järjestelmiin

 1. Testaa digitaitojesi lähtötaso ja tutustu uuden opiskelijan digiohjeisiin.
 2. Tutustu Jamkissa käytettäviin verkkoympäristöihin.
 3. Kirjaudu käyttäjätunnuksillasi Peppiin opiskelijan työpöydälle (”Pakki”). Työpöydältä näet omat tietosi sekä mahdollisen lähiopetuksen aikataulun (klikkaa kalenterissa Omat toteutukset -painiketta).
 4. Käy lukemassa Jamkin sähköposti (O365, Outlook). Sähköpostisi on muotoa käyttäjätunnus(a)student.jamk.fi

Hyppää opintoihin!

Liity mukaan opintoihin aikataulun mukaisesti. Etäopiskelu tapahtuu pääsääntöisesti Moodle-verkkoympäristössä. Jamkin Moodle löytyy osoitteesta: https://moodle.jamk.fi/ Tunnuksesi Moodleen aktivoituvat automaattisesti, kun sinut on hyväksytty opintojaksolle. Opintojen työskentelytila avautuu opintojen alkaessa. 

Pääset Moodleen Jamkin käyttäjätunnuksella (Moodle Login).  Jos opintojakso ei näy heti oppimisympäristössä, kirjaudu ulos ja kirjaudu uudelleen. Viimeistään kahden päivän päästä sinulla pitäisi olla oma kurssi Moodlessa näkyvissä.

Opiskelet Jamkin oppimisympäristössä

Ennen opintojen alkua saat opintokirjeen sähköpostitse. Kirjeessä on mm. vahvistus opintojen alkamisesta, tietoa opintojen aikataulusta sekä yhteyshenkilöt. Kirjeessä sinua ohjeistetaan käymään läpi alla mainitut vaiheet ennen opintojen aloitusta. HUOM! Opintokirjeet usein ohjautuvat roskapostiin, joten tarkistathan myös roskalaatikon sähköpostissasi ja merkitse viesti ei-roskapostiksi.

Hae ahotointi Sisun kautta ja siirrä opintosuorituksesi Opintopolussa

Kun opinnot ovat valmiit, suoritus ja sen arvosana kirjataan Jamkin järjestelmään. Tämän jälkeen se pitää siirtää omaan oppilaitokseesi JYU:hun. Tämä tapahtuu Opintopolku-palvelun kautta. Opintopolusta näet kaikki opintosi. 

Hae ahotointia Sisun kautta, ja liitä siihen Opintopolusta saatu opintosuorituksesi ja suorituksen linkki. Opintopolun ohje alla, muutoin saat lisätietoja ja ohjeita omalta laitokseltasi.

Siirrä opintosuorituksesi, ohje Oman opintopolun käyttöön

 1. Mene osoitteeseen: https://opintopolku.fi/oma-opintopolku/  
 2. Valitse ”Omat opintosuoritukseni” ja ”Siirry opintosuorituksiin (vaatii tunnistautumisen)”
 3. Tunnistaudu oman pankkisi tunnuksilla/Varmennekortilla/Mobiilivarmenteella.
 4. ”Jatka palveluun”, minkä jälkeen näet tekemäsi opinnot.
 5. ”Jaa suoritustietoja” ja valitse opinnot jotka haluat jakaa.
 6. ”Jaa valitsemasi opinnot”, minkä jälkeen sinulle luodaan jakolinkki. Jos haluat, voit vaihtaa päivämäärän, jolloin linkin voimassaoloaika päättyy. Kannattaa kuitenkin pitää se voimassa ainakin toukokuun loppuun, jotta suoritus varmasti ehditään siirtää Jamkiin.
 7. ”Kopioi linkki”, jolloin suorituslinkki kopioituu koneesi leikepöydälle.
 8. Lähetä Jamkin sähköpostin kautta leikepöydälle kopioimasi linkki sille henkilölle, joka opinnot hyväksyy JYU:n tutkintoon.
 9. Paina lopuksi ”Send” – sen jälkeen voit poistua napista ”Exit” ja sulkea selaimen.

Onnea opintosuorituksestasi ja palkitse itsesi!

Onnea – nyt olet suorittanut opintojakson JAMKissa 😊 Muista palkita itsesi ja iloita saavutuksestasi. Jos haet johonkin toiseen korkeakouluun, kannattaa opintosuoritus ilmoittaa myös sinne.