Korkeakouluopiskelijalle Gradialta: media-ala

Infograafi kuinka korkeakouluopiskelija ilmoittautuu Gradian opintoihin. Selitetty tekstinä kuvan alla.

JAMKin ja JYU:n opiskelija, voit laajentaa osaamistasi hyödyntämällä Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian tarjoamia opintoja. Nämä opinnot antavat sinulle lisäosaamista erityisesti työelämätaitoihin.

Ennakoiva hyväksiluku ennen ilmoittautumista: Muistathan, että toisen asteen opintoja ei voida suoraan hyväksilukea korkeakouluopintoihin, vaan sitä on haettava ennakoivan hyväksiluvun prosessin kautta. Siksi on tärkeää, että ennen ilmoittautumista opintoihin käyt keskustelun opettajatutorin tai HOPS-ohjaajasi kanssa ja varmistat opintojakson sopivuuden opintoihisi. JAMK-opiskelija, käytä JAMKin ristiinopiskelulomaketta.

Ilmoittautuminen ja mahdollinen peruutus: Ilmoittaudu Gradian opintoihin EduFuturan kautta. Muista käyttää ilmoittautuessasi opiskelijasähköpostia. Jos olet ilmoittautunut ja jostain syystä joudut perumaan osallistumisesi, ota yhteys opintojakson vastuuopettajaan.

Osaamisen osoittaminen ja arviointi: Ammatillisissa tutkinnoissa osaaminen osoitetaan pääsääntöisesti käytännön työtehtävissä. Voit yhdistää työpaikalla tapahtuvan oppimisen ja näytön oman oppilaitoksesi harjoitteluun. Osaamisen osoittaminen sovitaan opintojakson opettajan kanssa. Lue tarkemmin osaamisen osoittamisesta ja arvioinneista.

Opiskelun maksuttomuus: Opintojen suorittaminen on maksutonta. 

Opintosuorituksen jälkeen siirrät Gradialla tehdyn suorituksen oman oppilaitoksesi järjestelmään
Opintosuoritus siirretään valtakunnallisen Koski-palvelun kautta https://koski.opintopolku.fi/koski/

Ohje opintojen jakamiseen: 
Paina “Kirjaudu sisään” ja tunnistaudu palveluun haluamallasi tavalla.
Paina ”Jatka palveluun”.
Valitse ”Jaa suoritustietoja”. 
Laita rasti ruutuun haluamasi opintojen kohdalle ja paina ”Jaa valitsemasi opinnot.”
Palvelu muodostaa jakolinkin, paina ”Kopioi linkki” (tarvittaessa:  ”Allow access”.)
Linkki kopioituu tietokoneesi leikepöydälle, josta voit liittää sen sähköpostiin ja lähettäää omaan oppilaitokseesi.

JAMKissa lähetät linkin henkilölle (esim. opettajatutor), jolle olet aiemmin lähettänyt ristiinopiskelulomakkeen hyväksyttäväksi.

JYUssa täytät ensin Muulla tavoin hankitun osaamisen hyväksilukeminen -AHOT-lomakkeen ja lisää lomakkeelle linkki, jonka olet saanut Koski-palvelun kautta.

Mediamateriaalin tekeminen

Näissä opinnoissa opit perusasiat valokuvauksesta ja videokuvauksesta. Laajuus 15 osaamispistettä. Opit kameratekniikkaa, valotuksen hallintaa, värihallintaa, sommittelua, kuvakoot ja kameran liikkeet. Lisäksi opit käsittelemään valokuvia ja leikkaamaan videoita. Kurssiin sisältyy paljon käytännönläheisiä harjoitustöitä, joita voit osin suorittaa itsellesi sopivaan aikaan. 

Suunnattu: Ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat sekä Gradian ja Norssin lukio-opiskelijat
Laajuus: 15 osaamispistettä
Opintojakson aikataulut: Toteutus alkaa 1.2.2022, ilmoittautuminen 1.12. – 31.1.2022. Ilmoittaudu tästä linkistä. Lähipäiviä on 20, ja ne sijoittuvat 1.2.-1.4.2022 väliselle ajalle. Ensimmäinen lähipäivä on 4.2.

Opettaja: Mikko Niemelä, mikko.niemela@gradia.fi

Järjestäjä: Gradia, media ja kuva