JAMK → JYU

Ristiinopiskelun ohjeet

Etusivu » Opiskelijalle » Korkeakouluopiskelijalle » Ristiinopiskelu korkeakouluissa » Ristiinopiskelun ohjeet JAMK -> JYU
Tietokone

Löydät EduFutura-korkeakoulujen (JAMK ja JYU) ristiinopiskelun sinulle sopivat opinnot opintotarjottimelta edufutura.fi/opintotarjotin. Opintoja on tarjolla yksittäisinä opintojaksoina sekä useammista opintojaksoista koostuvina moduuleina. Voit etsiä opintoja alojen mukaan, moduuleittain tai vapaalla sanahaulla.

Tyttö ja poika miettivät
Poika tietokoneen ääressä

Kun olet löytänyt kiinnostavan opintojakson opintotarjottimelta

Varmista, että opintojakso sopii osaksi tutkintoasi joko ennakoivan hyväksiluvun kautta (sisällytetty OPS:iin) tai valinnaisina opintoina. Käytä ristiinopiskelulomaketta, jonka löydät Opiskelijaintra Elmosta.

Hae opintojaksolle Jatka tästä -painikkeen kautta ja täytä huolellisesti opinto-oikeuden hakulomake. Käytä opiskelijasähköpostiasi.

Saat päätöksen noin viikon kuluessa, ja jos se on hyväksytty, saat muutaman päivän sisällä myös erillisen viestin ja ohjeet Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnuksen käyttöön ottamiseksi (vahva tunnistautuminen). Vasta tämän jälkeen pääset ilmoittautumaan opetukseen yliopiston opetusjärjestelmä Sisussa. Sisussa ei ole jonotuskäytäntöä. Tähän koko prosessiin on hyvä varata aikaa noin 2 viikkoa.

  • Perusta opintosuunnitelma EduFutura-koulutukseen kohdasta ”Opintojen Rakenne”
  • Valitse ”Omat koulutukset”-välilehdeltä koulutukseksi tiedekunnan EduFutura-opintojen koulutus (jos sinulla on useampien tiedekuntien koulutuksia, valitse kullekin opintojaksolle oma koulutus).
  • Siirry kohtaan ”Opintokalenteri” ja siellä ”Opetus valitsematta” -välilehdelle valitsemaan opintojaksosta järjestettävää opetusta kalenteriisi.
  • Vertaile opetusryhmiä, tee tarvittaessa tarvittavat ryhmävalinnat ja ilmoittaudu opintokalenterin ”Ilmoittautuminen ja opetus” -välilehdellä.
  • Tarkasta opintokalenterista pääsitkö mukaan ilmoittautumisajan päätyttyä.

Huomaathan, että hyväksytty opiskelupäätös ei takaa sitä, että pääset haluamallesi opintojaksolle! Ilmoittautumisessa voi olla rajoituksia esim. osallistujamäärän suhteen. Pääsysi opintojaksolle ratkeaa vasta siinä vaiheessa, kun olet onnistuneesti ilmoittautunut opintojaksolle Sisu-järjestelmässä.

Työskentelet JYU:n oppimisympäristössä

JYU:n tunnuksilla pääset kirjautumaan esimerkiksi oppimisympäristöön ja saat opiskelussa tarvittavat työkalut ja materiaalit. Tämän jälkeen aloitat opiskelun!

Palkitse itsesi uudesta osaamisesta!

Kun opinnot ovat valmiit, suoritus ja sen arvosana kirjataan JYU:n järjestelmään. Tämän jälkeen se pitää siirtää omaan oppilaitokseesi JAMKiin. Tämä tapahtuu Puro-palvelun kautta, josta lähetät opintosuorituksesi oman korkeakoulusi opintorekisteriin. Tässä on Puro-palvelun linkki ja ohje

Onnea opintosuorituksestasi!

Onnea – nyt olet suorittanut  opintojakson JYU:ssa 😊 Jos haet johonkin toiseen korkeakouluun, kannattaa opintosuoritus ilmoittaa myös sinne.