JAMK → JYU

Ristiinopiskelun ohjeet

Etusivu » Opiskelijalle » Korkeakouluopiskelijalle » Ristiinopiskelu korkeakouluissa » Ristiinopiskelun ohjeet JAMK -> JYU

Löydä kiinnostavia opintoja EduFuturan opintotarjottimelta

Löydät EduFutura-korkeakoulujen (JAMK ja JYU) ristiinopiskelun sinulle sopivat opinnot opintotarjottimelta edufutura.fi/opintotarjotin. Opintoja on tarjolla yksittäisinä opintojaksoina sekä useammista opintojaksoista koostuvina moduuleina. Voit etsiä opintoja alojen mukaan, moduuleittain tai vapaalla sanahaulla.

Tyttö ja poika miettivät
Poika tietokoneen ääressä

Kun olet löytänyt kiinnostavan opintojakson opintotarjottimelta

Varmista ennen opintoja, että opintojakso sopii osaksi tutkintoasi. Katso ohjeet opintojen hyväksymiseen Jamkin intrasta Ristiinopiskelun ohjeista. 

Hae opintojaksolle Jatka tästä -painikkeen kautta ja täytä huolellisesti opinto-oikeuden hakulomake. Käytä opiskelijasähköpostiasi.

Saat päätöksen noin viikon kuluessa, ja jos se on hyväksytty, saat muutaman päivän sisällä myös erillisen viestin ja ohjeet Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnuksen käyttöön ottamiseksi (vahva tunnistautuminen). Vasta tämän jälkeen pääset ilmoittautumaan opetukseen yliopiston opetusjärjestelmä Sisussa. Sisussa ei ole jonotuskäytäntöä. Tähän koko prosessiin on hyvä varata aikaa noin 2 viikkoa.

  • Perusta opintosuunnitelma EduFutura-koulutukseen kohdasta ”Opintojen Rakenne”
  • Valitse ”Omat koulutukset”-välilehdeltä koulutukseksi tiedekunnan EduFutura-opintojen koulutus (jos sinulla on useampien tiedekuntien koulutuksia, valitse kullekin opintojaksolle oma koulutus).
  • Siirry kohtaan ”Opintokalenteri” ja siellä ”Opetus valitsematta” -välilehdelle valitsemaan opintojaksosta järjestettävää opetusta kalenteriisi.
  • Vertaile opetusryhmiä, tee tarvittaessa tarvittavat ryhmävalinnat ja ilmoittaudu opintokalenterin ”Ilmoittautuminen ja opetus” -välilehdellä.
  • Tarkasta opintokalenterista pääsitkö mukaan ilmoittautumisajan päätyttyä.

Huomaathan, että hyväksytty opiskelupäätös ei takaa sitä, että pääset haluamallesi opintojaksolle! Ilmoittautumisessa voi olla rajoituksia esim. osallistujamäärän suhteen. Pääsysi opintojaksolle ratkeaa vasta siinä vaiheessa, kun olet onnistuneesti ilmoittautunut opintojaksolle Sisu-järjestelmässä.

Työskentelet JYU:n oppimisympäristössä

JYU:n tunnuksilla pääset kirjautumaan esimerkiksi oppimisympäristöön ja saat opiskelussa tarvittavat työkalut ja materiaalit. Tämän jälkeen aloitat opiskelun!

Opintojen siirtäminen

Kun opinnot ovat valmiit, suoritus ja sen arvosana kirjataan JYU:n järjestelmään. Tämän jälkeen se pitää siirtää omaan
oppilaitokseesi Jamkiin. Katso ohjeet opintojen siirtämiseen Jamkin intrasta 
Ristiinopiskelun ohjeista.

Palkitse itsesi uudesta osaamisesta ja onnea opintosuorituksesta!

Onnea – nyt olet suorittanut  opintojakson JYU:ssa 😊 Jos haet johonkin toiseen korkeakouluun, kannattaa opintosuoritus ilmoittaa myös sinne.