Gradia, Norssi → JAMK

Ristiinopiskelun ohjeet

Etusivu » Opiskelijalle » Ristiinopiskelun ohjeet Gradia, Norssi -> JAMK

Orientoivat opinnot (1 – 2 op) on suunniteltu erityisesti toisen asteen opiskelijoille.
1 op = n.  27 tunnin työpanos
2 op= n. 54 tunnin työpanos
2 op = 1 lukion kurssi
Työpanokseen on laskettu verkko- ja lähiopinnot sekä itsenäinen työskentely. Opinnot tehdään pääasiassa verkossa.

Sinulle lukiolaisena ja ammattiin opiskelevana on tarjolla

 • Orientoivia opintoja, joissa tutustut korkeakouluopiskeluun ja sinua kiinnostavaan alaan tai oppiaineeseen. Orientoivat opinnot (1 – 2 op) on suunniteltu erityisesti toisen asteen opiskelijoille. Opinnot tehdään pääasiassa verkossa. Gradia-lukiolaisena sinulla on mahdollisuus tehdä korkeakouluopintoja myös Korkeakouluviikon aikana.
 • Korkeakoulujen tutkinto-opiskelijoille tarkoitettuja opintojaksoja, jotka on avattu osittain tai kokonaisuudessaan toisen asteen opiskelijoille. Nämä opintojaksot ovat laajempia kuin orientoivat opinnot.
 • Mahdollisuus tehdä 16 op:ta Jyväskylän yliopiston IT-tiedekunnan opintoja ja saada opiskelupaikka ilman pääsykoetta.

Korkeakoulupolku Jamkiin 

Sinä ammattiin opiskeleva, joka haluat jatkaa samalla alalla Jyväskylän ammattikorkeakoulussa: laajemmat korkeakoulupolkuopinnot saattaisivat kiinnostaa sinua, lue lisää korkeakoulupolkuopinnoista.

Kun olet löytänyt kiinnostavan opintojakson opintotarjottimelta

Gradian ja Norssin lukiolainen: Varaa opolle aika Wilman kautta. Tässä tapaamisessa varmistatte, että suunnittelemasi EduFutura-korkeakouluopinnot sopivat sinulle ja teette ilmoittautumisen yhdessä. Käytä ilmoittautuessa opiskelijasähköpostiasi ja taustatiedoissa valitse opiskelijatyypiksi ”Tutkinto-opiskelija”.

Ammattiin opiskeleva: Kerro HOKS-ohjauksen yhteydessä, jos olet kiinnostunut korkeakouluopinnoista. Lisätietoja Gradian EF-opintokoordinaattori Mira Ruth-Viitaselta. Käytä ilmoittautuessa opiskelijasähköpostiasi.

Ennen opintojen alkua

Ennen opintojen alkua saat opintokirjeen sähköpostitse. Kirjeessä on mm. vahvistus opintojen alkamisesta, tietoa opintojen aikataulusta sekä yhteyshenkilöt. Kirjeessä sinua ohjeistetaan käymään läpi alla mainitut vaiheet ennen opintojen aloitusta. HUOM! Opintokirjeet usein ohjautuvat roskapostiin, joten tarkistathan myös roskalaatikon sähköpostissasi ja merkitse viesti ei-roskapostiksi.

Opiskelet JAMKin oppimisympäristössä

Tutustu vierailevan opiskelijan ohjeisiin Jamkin nettisivuilla. Käyttäjätunnuksen ja salasanan hakemiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Jos sinulla ei ole näitä, ota yhteyttä: avoinamk@jamk.fi. Uusien opiskelijoiden käyttäjätunnus on muotoa kaksi kirjainta ja neljä numeroa. Jos olet tehnyt Jamkin EduFutura-opintoja aiemmin, käyttäjätunnus pysyy samana. Käyttäjätunnuksellasi pääset kaikkiin Jamkin järjestelmiin.

Tutustu JAMKin järjestelmiin

 1. Testaa digitaitojesi lähtötaso ja tutustu uuden opiskelijan digiohjeisiin.
 2. Tutustu JAMKissa käytettäviin verkkoympäristöihin.
 3. Kirjaudu käyttäjätunnuksillasi Peppiin opiskelijan työpöydälle (”Pakki”). Työpöydältä näet omat tietosi sekä mahdollisen lähiopetuksen aikataulun (klikkaa kalenterissa Omat toteutukset -painiketta).
 4. Käy lukemassa JAMKin sähköposti (O365, Outlook). Sähköpostisi on muotoa käyttäjätunnus(a)student.jamk.fi

Hyppää opintoihin!

Liity mukaan opintoihin aikataulun mukaisesti. Etäopiskelu tapahtuu pääsääntöisesti Moodle-verkkoympäristössä. Jamkin Moodle löytyy osoitteesta: https://moodle.jamk.fi/ Tunnuksesi Moodleen aktivoituvat automaattisesti, kun sinut on hyväksytty opintojaksolle. Opintojen työskentelytila avautuu opintojen alkaessa. 

Pääset Moodleen Jamkin käyttäjätunnuksella (Moodle Login).  Jos opintojakso ei näy heti oppimisympäristössä, kirjaudu ulos ja kirjaudu uudelleen. Viimeistään kahden päivän päästä sinulla pitäisi olla oma kurssi Moodlessa näkyvissä.

Opintosuorituksen siirtäminen

Opintosuoritus siirretään valtakunnallisen Opintopolku-palvelun kautta https://opintopolku.fi/koski 

Ohjeet opintojen jakamiseen:

 1. Paina “Kirjaudu sisään” ja tunnistaudu palveluun haluamallasi tavalla.
 2. Paina ”Jatka palveluun”. Valitse ”Jaa suoritustietoja”
 3. Laita rasti ruutuun haluamasi opintojen kohdalle ja paina ”Jaa valitsemasi opinnot.”
 4. Palvelu muodostaa jakolinkin, paina ”Kopioi linkki” (Tarvittaessa:  ”Allow access”.)

Linkki kopioituu tietokoneesi leikepöydälle, josta voit liittää sen sähköpostiin ja lähettää kotioppilaitokseesi.

Nyt olet suorittanut korkeakouluopinnon - palkitse itsesi uudesta osaamisesta!

Onnea – nyt olet suorittanut korkeakoulutasoisen opintojakson 😊 Jos jatkossa haet EduFutura-korkeakouluun (JAMK tai JYU), voit sisällyttää tämän opintojakson korkeakoulututkintoosi. Jos haet johonkin toiseen korkeakouluun, kannattaa opintosuoritus ilmoittaa myös sinne.