Gradia, Norssi → JAMK

Ristiinopiskelun ohjeet

Etusivu » Opiskelijalle » Ristiinopiskelun ohjeet Gradia, Norssi -> JAMK

Orientoivat opinnot (1 – 2 op) on suunniteltu erityisesti toisen asteen opiskelijoille.
1 op = n.  27 tunnin työpanos
2 op= n. 54 tunnin työpanos
2 op = 1 lukion kurssi
Työpanokseen on laskettu verkko- ja lähiopinnot sekä itsenäinen työskentely. Opinnot tehdään pääasiassa verkossa.

Sinulle lukiolaisena ja ammattiin opiskelevana on tarjolla

 • Orientoivia opintoja, joissa tutustut korkeakouluopiskeluun ja sinua kiinnostavaan alaan tai oppiaineeseen. Orientoivat opinnot (1 – 2 op) on suunniteltu erityisesti toisen asteen opiskelijoille. Opinnot tehdään pääasiassa verkossa. Gradia-lukiolaisena sinulla on mahdollisuus tehdä korkeakouluopintoja myös Korkeakouluviikon aikana.
 • Korkeakoulujen tutkinto-opiskelijoille tarkoitettuja opintojaksoja, jotka on avattu osittain tai kokonaisuudessaan toisen asteen opiskelijoille. Nämä opintojaksot ovat laajempia kuin orientoivat opinnot.
 • Mahdollisuus tehdä 15 op:ta Jyväskylän yliopiston IT-tiedekunnan opintoja ja saada opiskelupaikka ilman pääsykoetta

Korkeakoulupolku JAMKiin 

Sinä ammattiin opiskeleva, joka haluat jatkaa samalla alalla JAMKissa: laajemmat korkeakoulupolkuopinnot saattaisivat kiinnostaa sinua, lue lisää korkeakoulupolkuopinnoista

Kun olet löytänyt kiinnostavan opintojakson opintotarjottimelta

Gradian ja Norssin lukiolainen: Varaa opolle aika Wilman kautta. Tässä tapaamisessa varmistatte, että suunnittelemasi EduFutura-korkeakouluopinnot sopivat sinulle ja teette ilmoittautumisen yhdessä. Käytä ilmoittautuessa opiskelijasähköpostiasi ja taustatiedoissa valitse opiskelijatyypiksi ”Tutkinto-opiskelija”.

Ammattiin opiskeleva: Varaa aika HOKS-ohjaajallesi tai EduFutura-koordinaattorille. Tässä tapaamisessa varmistatte, että suunnittelemasi EduFutura-korkeakouluopinnot sopivat sinulle ja teette ilmoittautumisen yhdessä. Käytä ilmoittautuessa opiskelijasähköpostiasi.

Gradia-lukioiden EduFutura-koordinaattorit
Lyseon lukio: Riikka Lahtonen
Schildtin lukio: Lassi Pyykkö
Norssin lukion EduFutura-koordinaattori Hanna Närhi

Ammatillisen koulutuksen EF-koordinaattorit

Gradia Jämsä, kaikki alat:
Risto-Matti Koskinen

Liiketoiminta ja yrittäjyys:
Minna Paavilainen

Logistiikka, rakennusala ja kone- ja tuotantotekniikka:
Janne Kaija

Matkailu- sekä ravintola- ja cateringalat: Mira Ahtila

Musiikki:
Mia Kärkkäinen

Sosiaali- ja terveysala:
Anu Nieminen

Sosiaali- ja terveysala, liikunta-ala, Gradia Jyväskylä + yhteiset tutkinnon osat:
Markus Rämä

Muut alat: Mira Ruth-Viitanen

Ota yhteyttä: etunimi.sukunimi@gradia.fi

Opiskelet JAMKin oppimisympäristössä

Ennen opintojen alkua saat opintokirjeen sähköpostitse. Kirjeessä on mm. vahvistus opintojen alkamisesta, tietoa opintojen aikataulusta sekä yhteyshenkilöt. Kirjeessä sinua ohjeistetaan käymään läpi alla mainitut vaiheet ennen opintojen aloitusta. HUOM! Opintokirjeet usein ohjautuvat roskapostiin, joten tarkistathan myös roskalaatikon sähköpostissasi ja merkitse viesti ei-roskapostiksi.

Opiskelet JAMKin oppimisympäristössä

Tutustu uuden verkonkäyttäjän oppaaseen ja siellä erityisesti Vetuma-ohjeeseen käyttäjätunnuksen hakemisesta. Nouda henkilökohtainen käyttäjätunnuksesi ja salasanasi Vetuma-palvelusta. Vetumaan kirjautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Jos sinulla ei ole näitä, ota yhteyttä: avoinamk@jamk.fi. Uusien opiskelijoiden käyttäjätunnus on muotoa AA + neljä numeroa. Jos olet opiskellut JAMKin avoimessa aiemmin, käyttäjätunnus pysyy samana (kirjain + neljä numeroa). Käyttäjätunnuksellasi pääset kaikkiin JAMKin järjestelmiin.

Tutustu JAMKin järjestelmiin

 1. Testaa digitaitojesi lähtötaso ja tutustu uuden opiskelijan digiohjeisiin.
 2. Tutustu JAMKissa käytettäviin verkkoympäristöihin.
 3. Kirjaudu käyttäjätunnuksillasi Peppiin opiskelijan työpöydälle (”Pakki”). Työpöydältä näet omat tietosi sekä mahdollisen lähiopetuksen aikataulun (klikkaa kalenterissa Omat toteutukset -painiketta).
 4. Käy lukemassa JAMKin sähköposti (O365, Outlook). Sähköpostisi on muotoa opiskelijanumero(a)student.jamk.fi

Hyppää opintoihin!

Liity mukaan opintoihin aikataulun mukaisesti. Etäopiskelu tapahtuu pääsääntöisesti Optima tai Moodle -verkko-oppimisympäristössä. Verkkoympäristöön pääset JAMKin käyttäjätunnuksella. Opintojen työskentelytila avautuu opintojen alkaessa. Jos opintojakso toteutetaan Optimassa, verkko-oppimisympäristö löytyy osoitteesta https://optima.jamk.fi.

Jos opintojakso toteutetaan Moodlessa, verkko-oppimisympäristö löytyy osoitteesta: https://moodle.jamk.fi/. Tunnuksesi Moodleen aktivoituvat automaattisesti, kun sinut on hyväksytty opintojaksolle. Käy kirjautumassa Moodle ympäristöön. Jos opintojakso ei näy heti oppimisympäristössä, kirjaudu ulos ja kirjaudu uudelleen. Viimeistään kahden päivän päästä sinulla pitäisi olla oma kurssi Moodlessa näkyvissä.

Palkitse itsesi uudesta osaamisesta!

Kun opinnot ovat valmiit, suoritus ja sen arvosana kirjataan JAMKin järjestelmään. Tämän jälkeen se pitää siirtää omaan oppilaitokseesi. 

Opintosuorituksen siirtäminen

Opintosuoritus siirretään valtakunnallisen Koski-palvelun kautta https://koski.opintopolku.fi/koski/.

Ohjeet opintojen jakamiseen:

 1. Paina “Kirjaudu sisään” ja tunnistaudu palveluun haluamallasi tavalla.
 2. Paina ”Jatka palveluun”. Valitse ”Jaa suoritustietoja”
 3. Laita rasti ruutuun haluamasi opintojen kohdalle ja paina ”Jaa valitsemasi opinnot.”
 4. Palvelu muodostaa jakolinkin, paina ”Kopioi linkki” (Tarvittaessa:  ”Allow access”.)

Linkki kopioituu tietokoneesi leikepöydälle, josta voit liittää sen sähköpostiin. Lähetä sähköposti EduFutura-koordinaattorille, hän ohjeistaa opintojakson sisällyttämisessä eteenpäin.

Nyt olet suorittanut korkeakouluopinnon!

Onnea – nyt olet suorittanut korkeakoulutasoisen opintojakson 😊 Jos jatkossa haet EduFutura-korkeakouluun (JAMK tai JYU), voit sisällyttää tämän opintojakson korkeakoulututkintoosi. Jos haet johonkin toiseen korkeakouluun, kannattaa opintosuoritus ilmoittaa myös sinne.