Opas työnantajalle hyvään harjoitteluun

Opas työnantajalle hyvään harjoitteluun

Harjoittelun kesto ja ajankohta on pitkälti räätälöitävissä työnantajan ja harjoittelijan tarpeiden mukaan. Harjoittelun voi koostaa monipuolisesti, eikä perinteinen 3 kk ma-pe klo 8-16 ole ainoa vaihtoehto. Näinä aikoina on hyvä huomioida, että harjoittelua voi tehdä myös etänä siinä missä muitakin töitä. Toki etäjärjestely vaatii sopivat työtehtävät, hyvän perehdytyksen, toimivat laitteet ja yhteydet sekä ennakkoluulottomuutta molemmilta osapuolilta.

Löydä harjoittelija, ilmoita harjoittelupaikka

Ennen harjoittelijan etsintää on tärkeää määritellä, mitä tarpeita ja tavoitteita työnantajalla on ja millaista osaamista kaivataan. Oppilaitoksilla on erilaisia tapoja auttaa työnantajaa. Jos pystyt määrittelemään tarpeesi hyvin, voivat sähköiset kanavat toimia suoraan kanavina harjoittelijan hakemiseen:

  • Jobteaser: yliopistopiskelijat
  • Jobiili: sosiaali- ja terveysalan amk-opiskelijat
  • gradia.fi/opiskelijarekry: palvelun kautta työnantajat voivat tarjota työ- tai harjoittelupaikkoja Gradian opiskelijoille  ja sitä kautta löytää harjoittelijoita

Lisätietoja oppilaitosten työelämäpalveluista:

Harjoittelusta on moneksi

Harjoittelun kesto ja ajankohta on pitkälti räätälöitävissä työnantajan ja harjoittelijan tarpeiden mukaan. Harjoittelun voi koostaa monipuolisesti, ikä perinteinen 3 kk ma-pe klo 8-16 ole ainoa vaihtoehto.

Paperiasiat ja huomioitavaa

Harjoittelusta tehdään aina jonkinlainen sopimus, jossa määritellään onko kyseessä työsuhteinen vai muun muotoinen harjoittelu. Vastuu- ja vakuutusasioiden vuoksi sopimus on aina tärkeää laatia.

Onnistunut harjoittelu

Parhaimmillaan harjoittelija on osa työyhteisöä ja harjoittelu tuottaa molemmille osapuolille jopa odotukset ylittävää oppimista.