Opas työnantajalle hyvään harjoitteluun

Opas työnantajalle hyvään harjoitteluun

EduFutura-oppilaitoksissa koulutetaan laaja-alaisesti monen alan ammattilaisia. Kaikkien EduFutura-opiskelijoiden opintoihin kuuluu vapaaehtoisia tai pakollisia työharjoittelu- ja työssäoppimisjaksoja. Työharjoittelu on opiskelijalle tärkeä kosketuspinta työelämään. Työnantajalle harjoittelija voi tuoda työyhteisön avuksi alan tuoreinta tietoa ja osaamista, uusia näkökulmia sekä tehokkaita, moderneja työvälineitä ja raikkaita ajatuksia.

Löydä harjoittelija

Ennen harjoittelijan etsintää on tärkeää määritellä, mitä tarpeita ja tavoitteita työnantajalla on ja millaista osaamista kaivataan. Oppilaitoksilla on erilaisia tapoja auttaa työnantajaa.
Jos pystyt määrittelemään tarpeesi hyvin, voivat sähköiset kanavat  Duuni Keski-Suomi ja Aarresaari.net toimia suoraan kanavina harjoittelijan hakemiseen.

Jos tarvitset apua, ota yhteyttä oppilaitoksiin:

Harjoittelusta on moneksi

Harjoittelun kesto ja ajankohta on pitkälti räätälöitävissä työnantajan ja harjoittelijan tarpeiden mukaan. Harjoittelun voi koostaa monipuolisesti, ikä perinteinen 3 kk ma-pe klo 8-16 ole ainoa vaihtoehto.

Paperiasiat ja huomioitavaa

Harjoittelusta tehdään aina jonkinlainen sopimus, jossa määritellään onko kyseessä työsuhteinen vai muun muotoinen harjoittelu. Vastuu- ja vakuutusasioiden vuoksi sopimus on aina tärkeää laatia.

Onnistunut harjoittelu

Parhaimmillaan harjoittelija on osa työyhteisöä ja harjoittelu tuottaa molemmille osapuolille jopa odotukset ylittävää oppimista.