Opiskelijan yrittäjyyspolut Jyväskylässä

Yrittäjyyspolun kuvaus.

Opiskelijan yrittäjyyspolut Jyväskylässä

EduFuturan opiskelijoilla ja henkilökunnalla on yrittäjämäinen asenne ja Suomen parhaat mahdollisuudet innovointiin ja yrittäjyyteen!

EduFutura-oppilaitokset Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia ovat rakentaneet monipuoliset mahdollisuudet yrittäjyyteen. Kumppaneina on useita toimijoita, esimerkiksi Jyväskylän Yritystehdas, K-S Yritysidea, Business Jyväskylä.

Jyväskylän kaupunki yhdessä Jyväskylän alueen toisen asteen ja korkea-asteen oppilaitosten Gradian, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston kanssa haluavat varmistaa, että Jyväskylän alueella yrittäjyydestä tai yrittäjyysosaamisensa kehittämisestä kiinnostuneilla on parhaat mahdolliset keinot käytettävissään. Yrittäjyyden polut Jyväskylässä -kuvaan on koottu viisi eri näkökulmaa oman asiantuntijuuden vahvistamiseen, uuden yrityksen perustamiseen ja yrityksen kehittämiseen. Kuvaan on merkitty myös toimintaa järjestävä taho. Nämä yksittäiset opinnot ovat pääosin kenen tahansa opiskelijan valittavissa.

Löydän opintoja yrittäjyydestä ja hyödynnän oppilaitosten alakohtaisia yrittäjyysopintoja

Tässä on esitelty EduFutura-oppilaitosten yrittäjyysopintoja. Näiden kokonaisten tutkintojen tai opintokokonaisuuksien lisäksi voit sisällyttää yksittäisiä yrittäjyysopintoja myös vapaavalintaisiin opintoihisi. 

Gradiassa voit suorittaa Liiketoiminnan perustutkinnon (180 osp) yrittäjyyspolulla,  hakeutua lukioon tiimilinjalle (150 osp) tai valita yrittäjyyspolun opintoja (10 osp) osana lukio-opintojasi. Voit myös suorittaa Yrittäjyyden ammattitutkinnon (150osp).

Jyväskylän yliopistossa voit suorittaa Yrittäjyyden perusopintokokonaisuuden (25 op) osana opintojasi, sekä kansainväliset IBE-maisteriopinnot (Master’s Degree Programme in International Business and Entrepreneurship, 120op). 

Haluaisin kehittää yrittäjyysosaamistani tapahtumissa ja projekteissa / Olen kiinnostunut oman osaamiseni kehittämisestä

Jos olet kiinnostunut oman osaamisesi kehittämisestä, käy katsomassa minkälaisia mahdollisuuksia EduFuturan opintotarjotin tarjoaa! Mukana on monenlaisia vaihtoehtoja eri aloilta ja eri oppilaitoksista, joiden kautta pääset tutustumaan itseäsi kiinnostaviin teemoihin. 

  • EduFuturan yrittäjyysopinnoista Unelmat+Inspiraatio! -opintojakso voisi sopia sinulle! Opintojaksolla pääset miettimään mitä kaikkea juuri sinun osaamisellasi voisi tehdä ja minkälaisia mahdollisuuksia nykyajan työelämä voisi juuri sinulle tarjota. Vuosittain järjestettävä DreamUp-tapahtuma on myös matalan kynnyksen opiskelijatapahtuma oman osaamisen kehittämiseen ja yrittäjyyteen. 
  • Jyväskylän Entrepreneurship Society eli JES tarjoaa myös näkökulmia yrittäjyyteen erilaisten tilaisuuksien kautta kuten JES Stage. JES järjestää myös erilaisia yrittäjyyteen ja työelämään liittyviä workshopeja, joissa voi tulla opettelemaan uusia taitoja alan ammattilaisilta. Spotlight on jokasyksyinen opiskelijatapahtuma, joka kerää yrittäjyydestä ja oman osaamisensa kehittämisestä kiinnostuneet opiskelijat yhteen. IDEA JKL ja Discovery Tuesday sopivat sinulle, jos haluat kokeilla yrittäjyyttä hyvässä porukassa ja saada sparrausta kokeneilta asiantuntijoilta.

Olen kiinnostunut oman osaamiseni tarjoamisesta muille

Jos mietit mitä juuri sinun osaamisellasi voi tehdä, parasta on kokeilla erilaisia itseä kiinnostavia juttuja yhdessä muiden kanssa. Samalla kun tapaa samanhenkistä porukkaa, pääsee työskentelemään itseä kiinnostavien teemojen parissa ja oppimaan monia työelämässä olennaisia taitoja ihan huomaamattaankin.

Olen kiinnostunut kokeilemaan yrittäjyyttä

Jos haluat kehitellä ideaasi eteenpäin ehkä ihan yritykseksi asti tai sinulla on jo yritysidea, sinulle sopii

  • EduFuturan yrittäjyysopinnoista Luo oma kesäduunisi -kurssi että korkea-asteen Vuosi Yrittäjänä -ohjelma, jossa pääsee kokeilemaan yrittäjyyttä lukuvuoden ajan NY -tunnuksen alla.
  • Toisella asteella mahdollisuuksia tuovat sekä toisen asteen NY -ohjelma että osuuskunnat Pegosus ja Verso. 
  • JAMK:in Tiimiakatemia tarjoaa mahdollisuuden suorittaa tradenomiopinnot samalla tehden ja toteuttaen yrittäjyyttä.
  • Jyväskylän yliopistossa iso osa humanistisilta aloilta valmistuvia saattaa jo opiskeluaikoinaan olla freelancereita, ja yrittäjyys tulee ehkä sitä kautta tutuksi jo opintojen aikana. IT-tiedekunnan StartUp Labin järjestämä Startup Day tarjoaa mahdollisuuden pitchata omasta yritysideasta tai tutkimuksesta.

Etsin tukea yritykselleni ja/tai liikeidealleni

Kun olet kiinnostunut yrittäjyydestä ja sinulla on oma idea, jota haluaisit kehitellä yritykseksi asti, sinulle sopivat Yritystehtaan oppilaitosvalmennukset, joista saat EduFutura-oppilaitoksissa myös opintopisteitä.

Keski-Suomen Yritysideaan voi ottaa matalalla kynnyksellä yhteyttä kun tarvitset tukea yritystoiminnan aloittamiseen. Ideapaja on työpaja ideointiin, LTS-valmennus on työpaja, joka varmistaa edellytykset tehdä liiketoimintasuunnitelma ja laskelmat. Henkilökohtainen neuvonta on idean sparrausta. Kun tarvitset tietoa itsensä työllistämisen eri vaihtoehdoista, voit käydä kuuntelemassa infot sivutoimisesta yrittäjyydestä. KS Yritysidean palvelut ovat maksuttomia.

Jos olet kiinnostunut tutkimustulosten kaupallistamisesta ja jos Business Finlandin Research to Business -hakuun valmistautuminen on sinulla ajankohtainen asia, Jyväskylän yliopiston tutkimus- ja innovaatiopalvelut auttavat yhdessä Yritystehtaan kanssa järjestäen R2B-sparrausta ennen hakuja.

Tähtään kasvuyrittäjyyteen tai haluan kehittää yritystoimintaani

Yritystehdas on Startup -hautomo. Hautomoon pääsee vuosittain 12 lupaavinta yritystä. Business Jyväskylä tarjoaa yrityskehityspalveluita yrityksen kasvuun, kehittymiseen ja kansainvälistymiseen. Kasvuyrityksille tärkeä kanava yrityksen kehittämiselle on Kasvu Open -ohjelma.

Jyväskylän yliopiston oma sijoitusyhtiö Unifund rahoittaa lupaavia kasvuyrityksiä. Venture Capital -verkostoihin pääsee käsiksi Yritystehtaan sekä Unifundin kautta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp