Uponnut kaupunki on saanut Keski-Suomen kulttuurirahaston kärkihanke-apurahan

Uponnut kaupunki -hankkeen logo

Uponnut kaupunki on saanut Keski-Suomen kulttuurirahaston kärkihanke-apurahan

Keski-Suomen kulttuurirahaston Kärkihanke-apuraha on myönnetty Suomalaisen musiikkikampuksen ja Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön koordinoimalle Uponnut kaupunki -hankkeelle.

Myönnetty 40 000 euron apuraha kohdennetaan monimuotoisen taidetoiminnan toteuttamiseen maakunnan alueella. Hanke nostaa tieteen ja taiteen yhteistyöllä esille merkittävän suomalaisen kulttuuriperinnön, joka on ollut kadoksissa vuosikymmenien ajan.

Uponnut kaupunki on nuoren koululaispojan, 16-vuotiaana kuolleen säveltäjälupaus Heikki Suolahden 1930-luvulla säveltämä, keskeneräiseksi jäänyt baletti. Suolahden teos uinui vuosikymmeniä arkistoon unohtuneena, kunnes keväällä 2017 se jälleen löydettiin Suomalaisen musiikkikampuksen kirjastosta osana laajempaa nuottilöytöä.

Vuonna 2020 Heikki Suolahden syntymästä on kulunut sata vuotta, minkä merkeissä Uponnut kaupunki -baletti ja siihen punoutuvaa nuottilöytöä laajemminkin esiin tuova konserttisarja sekä lasten taideprojekti tuodaan tieteen ja taiteen yhteistyönä yleisön ulottuville.

Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto on kevään 2020 jakokierroksella myöntänyt tieteen ja taiteen harjoittamiseen 649 000 euroa apurahoina, opintostipendeinä ja palkintona, jotka kohdennetaan Keski-Suomesta kotoisin oleville, siellä asuville tai vaikuttaville toimijoille tai maakuntaan kohdistuvaan työskentelyyn ja hankkeisiin. Lue tarkemmin Keski-Suomen kulttuurirahaston uutinen kevään 2020 apurahahausta.

Uponnut kaupunki -suurproduktio osallistaa arviolta 500 ammattiopiskelijaa, 500 taiteiden harrastajaa, 2000 alakoululaista, 100 taiteen ja koulutusalan ammattilaista sekä tavoittaa valtakunnallisesti mittavan määrän yleisöä. Projektin toteuttajina toimivat Suomalainen musiikkikampus ja Keski-Suomen musiikin edistämissäätiö sekä kumppaneina oppilaitokset Gradia, Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu sekä Jyväskylän kaupungin kulttuuripalveluiden Kulttuuriaitta, Jyväskylä Sinfonia ja EduFutura Jyväskylä.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp