Uliana heittäytyi matkailun korkeakoulupolulle

Kaksi naista Jyväskylän satamassa

Uliana heittäytyi matkailun korkeakoulupolulle

Millaista on tehdä korkeakouluopintoja ammatillisten opintojen rinnalla? Millaista on opiskella englannin kielellä ja kansainvälisessä opiskelijaryhmässä?

Uliana Musakina heittäytyi viime syksynä matkailun korkeakoulupolulle. Hän kuuli opettajalta mahdollisuudesta lähteä mukaan kansainväliseen Jyväskylän ammattikorkeakoulun Tourism Management -koulutusohjelmaan. Tämä tukisi erinomaisesti hänen opintojaan Gradia Jämsässä matkailualan perustutkinnossa, josta hän valmistui tänä keväänä.

Mikä sai sinut kiinnostumaan Tourism Managemet -opinnoista?
   ”Olin tosi innoissani, kun opettajat kertoivat mahdollisuudesta tehdä JAMKin opintoja ja yleensäkin korkeakouluopintoja. Se antaa mahdollisuuden kasvaa asiantuntijana, ja kun olen hakenut työpaikkaa kesän ajaksi, niin tietysti mainitsen opinnoistani ammattikorkeakoulussa.”

Millaista oli opiskella kansainvälisessä ryhmässä?
   ”Tosi hienoa! Tykkään tavata uusia ihmisiä eri maista ja erilaista taustoista. Se stimuloi omaa kehitystäni ja antaa minulle mahdollisuuksia kuulla erilaisia näkökulmia.”

Ulianan äidinkieli on venäjä, ja hän puhuu sujuvasti mm. englantia ja suomea. Opiskelu englannin kielellä sujui helposti. Uliana ei juurikaan tarvinnut apua, mutta tarpeen vaatiessa sitä olisi saanut opettajalta ja opiskelukavereilta.

Mitä eroja on ammatillisissa opinnoissa ja korkeakouluopiskelussa?
   ”Ammatillisissa opinnoissa on enemmän käytännön tekemistä ja korkeakouluopinnoissa keskitytään enemmän teoreettiseen puoleen. Yksinkertaistaen enemmän tekemistä ammattiopinnoissa ja enemmän lukemista, kirjoittamista ja kuuntelemista korkeakouluopinnoissa.”

Katso Ulianan tarina, Ulianaa haastattelee JAMKin kv-opiskelija Sol Lilen Burzachechi.

Suomenkielinen tekstitys  https://www.youtube.com/watch?v=1YrMnsRxcXE
Subtitling in English https://www.youtube.com/watch?v=plEFYFlhsOM

Jyväskylässä toisen asteen opiskelijat voivat tehdä korkeakouluopintoja JAMKissa ja Jyväskylän yliopistossa. Lue lisää EduFuturan verkkosivuilta ja erityisesti Ulianan suorittamasta korkeakoulupolkuopinnoista.

Tourism management -ohjelma antaa vahvaa liiketoimintaosaamista alati muuttuviin ja kansainvälisiin matkailualan työtehtäviin. Katso tarkemmin JAMKin esittelysivulta: https://www.jamk.fi/fi/Koulutus/Matkailu-ja-ravitsemisala/tourism-management-bachelor-of-hospitality-management/

Uliana is a vocational student in Gradia and she has done higher education studies in JAMK University of Applied Sciences. Subtitling in English https://www.youtube.com/watch?v=plEFYFlhsOM

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp