Insinööri-Santtu syvensi osaamistaan liikuntaan

Miehen kasvokuva.

Insinööri-Santtu syvensi osaamistaan liikuntaan

Santtu Viitala valmistuu sähköinsinööriksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Hän toimii myös valmentajana ja fysiikkavalmentajana. EduFutura-ristiinopiskelu mahdollisti Santulle syventää osaamistaan Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen opinnoilla. Kurssit antoivat paljon tietoa, jota pystyi viemään suoraan käytäntöön. 

Kuka olet, missä ja mitä opiskelet?
   Olen Santtu Viitala ja opiskelen Jyväskylän ammattikorkeakoulussa sähkötekniikan insinööriksi. Ikää minulla on 22 vuotta.

Mistä sait tiedon mahdollisuudesta tehdä EduFuturan kautta opintoja Jyväskylän yliopistossa? 
   Mahdollisuus selvisi minulle, kun aloin kiinnostua tekniikan ja liikunnan yhdistämisestä omissa opinnoissani. Muutama puhelu oikeille henkilöille riitti antamaan oikeat avaimet käsiin ja ilmoittautuminen onnistui suunnilleen saman päivän aikana.

Minkä opintojakson valitsit Jyväskylän yliopistosta? Mitä mieltä olet ylipäänsä EduFuturan ristiinopiskelun tarjonnasta?
   Olen valinnut EduFuturan kautta seuraavia kursseja: Biomekaniikan perusteet, Anatomian perusteet ja Elimistön toiminta levossa ja kuormituksessa. EduFuturan tarjonta on omasta mielestäni laaja ja mielenkiintoiset kurssit oli sieltä myös helppo poimia matkaan.

Miten opiskelu sujui? Oliko verkkokurssi vai mahdollisesti myös lähiopetusta?
   Opiskelu sujui mutkattomasti ja vastauksen sai aina, kun sitä tarvitsi. Pääasiallisesti verkkokursseina toteutettuja ja muutamat labrakerrat on tullut paikan päällä suoritettua.

Mitä uutta, innostavaa ja sinua hyödyttävää sait tästä opintojaksosta?
   Toimin koulun ohella valmentajana lentopallossa ja erikseen fysiikkavalmentajana. Kurssit antoivat hyvin paljon tietoa, jota pystyi suoraan viemään käytäntöön. Hienoa oli huomata jatkuva tiedon soveltaminen käytäntöön, joka omalla kohdallani osoittautuu parhaaksi tavaksi oppia.

Aiotko jatkossakin hyödyntää EduFutura-ristiinopiskelua?
   En usko, että hyödynnän enää, koska opintoni sähköinsinöörinä ovat pian päätöksessään. EduFuturan opintojen avulla on kuitenkin paljon helpompi lähteä syventämään opintojaan liikunta-alan maisterikoulutukseen.

Mitä kehittämisehdotuksia antaisit meille EduFuturaan?
   Enemmän mainostamista mahdollisuudesta opiskella alojen kanssa ristiin opintoja ja koko prosessin yleistämistä normaalimpaan suuntaan. Tällä tarkoitan siis nimenomaisesti mainostamisen painottamista siihen, kuinka vaivatonta kurssien valinta on, ja omien muiden kiinnostuksen kohteiden löytäminen helpompaa.

Kiinnostuitko? JAMK-opiskelija voi tehdä opintoja Jyväskylän yliopistossa – ja Jyväskylän yliopiston opiskelija voi tehdä opintoja JAMKissa. Lisäksi korkeakouluopiskelijat voivat laajentaa osaamistaan Gradian ammatti- ja aikuislukion opinnoilla.

Tämän mahdollistaa Jyväskylän yliopiston, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian EduFutura-yhteistyö. Katso ristiinopiskelun tarjonta www.edufutura.fi/opintotarjotin

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp