Gradia, Norssi → JYU

Ristiinopiskelun ohjeet muut kk-opinnot

Etusivu » For the Student » Ristiinopiskelun ohjeet Gradia, Norssi -> JYU (muut kk-opinnot)

Löydät EduFutura-korkeakoulujen (JAMK ja JYU) sinulle sopivat opinnot opintotarjottimelta. Voit etsiä opintoja opiskelijaryhmittäin (esim. lukiolainen ja ammattiin opiskeleva), oppiaineiden/alojen mukaan tai vapaalla haulla. 

Tässä ohjeessa kerrotaan, kuinka teet Jyväskylän yliopiston tutkinto-opiskelijoille tarkoitettuja opintojaksoja, jotka on avattu osittain tai kokonaisuudessaan myös toisen lukiolaisille ja ammattiin opiskeleville. 

Nämä opinnot ovat laajempia kuin orientoivat opinnot.

Kun olet löytänyt kiinnostavan opintojakson opintotarjottimelta

Gradian ja Norssin lukiolainen: Varaa opolle aika Wilman kautta. Tässä tapaamisessa varmistatte, että suunnittelemasi EduFutura-korkeakouluopinnot sopivat sinulle ja täytätte yhdessä.

Ammattiin opiskeleva: Varaa aika HOKS-ohjaajallesi tai EduFutura-koordinaattorille. Tässä tapaamisessa varmistatte, että suunnittelemasi EduFutura-korkeakouluopinnot sopivat sinulle ja täytätte yhdessä hakulomakkeen.

Gradia-lukioiden EduFutura-koordinaattorit
Lyseon lukio: Minna Lehtonen
Schildtin lukio: Lassi Pyykkö
Norssin lukion EduFutura-koordinaattori: Hanna Närhi

Ammatillisen koulutuksen EF-koordinaattorit

Gradia Jämsä, kaikki alat:
Risto-Matti Koskinen

Liiketoiminta ja yrittäjyys:
Minna Paavilainen

Logistiikka, rakennusala ja kone- ja tuotantotekniikka:
Janne Kaija

Matkailu- sekä ravintola- ja cateringalat: Mira Ahtila

Musiikki:
Mia Kärkkäinen

Sosiaali- ja terveysala:
Anu Nieminen

Sosiaali- ja terveysala, liikunta-ala, Gradia Jyväskylä + yhteiset tutkinnon osat:
Markus Rämä

Tieto- ja viestintätekniikka, sähköala: Juha Toivanen

Muut alat Mira Ruth-Viitanen.
Ota yhteyttä sähköpostitse etunimi.sukunimi@gradia.fi.

Opinto-oikeuden hakeminen JYU:sta

Varmista, että opintojakso sopii osaksi tutkintoasi joko ennakoivan hyväksiluvun kautta (sisällytetty OPS:iin) tai valinnaisina opintoina. Hae opintojaksolle Jatka tästä -painikkeen kautta ja täytä huolellisesti opinto-oikeuden hakulomake. Käytä opiskelijasähköpostiasi. Saat päätöksen noin viikon kuluessa, ja jos se on hyväksytty, saat muutaman päivän sisällä myös erillisen viestin ja ohjeet Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnuksen käyttöön ottamiseksi (vahva tunnistautuminen). Vasta tämän jälkeen pääset ilmoittautumaan opetukseen yliopiston opetusjärjestelmä Sisussa. Sisussa ei ole jonotuskäytäntöä. Tähän koko prosessiin on hyvä varata aikaa noin 2 viikkoa.

  • Perusta opintosuunnitelma EduFutura-koulutukseen kohdasta ”Opintojen Rakenne”
  • Valitse ”Omat koulutukset”-välilehdeltä koulutukseksi tiedekunnan erillisten opintojen koulutus (jos sinulla on useampien tiedekuntien koulutuksia, valitse kullekin opintojaksolle oma koulutus)
  • Siirry kohtaan ”Opintokalenteri” ja siellä ”Opetus valitsematta” -välilehdelle valitsemaan opintojaksosta järjestettävää opetusta kalenteriisi.
  • Vertaile opetusryhmiä, tee tarvittaessa tarvittavat ryhmävalinnat ja ilmoittaudu opintokalenterin ”Ilmoittautuminen ja opetus” -välilehdellä.
  • Tarkasta opintokalenterista pääsitkö mukaan ilmoittautumisajan päätyttyä.

Huomaathan, että hyväksytty opiskelupäätös ei takaa sitä, että pääset haluamallesi opintojaksolle! Ilmoittautumisessa voi olla rajoituksia esim. osallistujamäärän suhteen. Pääsysi opintojaksolle ratkeaa vasta siinä vaiheessa, kun olet onnistuneesti ilmoittautunut opintojaksolle Sisu-järjestelmässä.

Opiskelet JYU:n oppimisympäristössä

Kun olet ottanut käyttöön yliopiston tunnukset, pääset kirjautumaan verkkoympäristöön ja saat opiskelussa tarvittavat työkalut ja materiaalit. Tämän jälkeen pääset opiskelemaan!

Palkitse itsesi uudesta osaamisesta!

Kun opinnot ovat valmiit, suoritus ja sen arvosana kirjataan JYU:n järjestelmään. Tämän jälkeen se pitää siirtää omaan oppilaitokseesi. Kirjaudu opintopolku.fi kautta omaan opintopolkuusi ja jaa suoritustietosi. Kun tämä on valittu, Koski-palvelu luo suoritustiedosta linkin, jonka lähetät omaan oppilaitokseesi.

Nyt olet suorittanut korkeakouluopinnon!

Onnea – nyt olet suorittanut korkeakoulutasoisen opintojakson 😊 Jos jatkossa haet EduFutura-korkeakouluun (JAMK tai JYU), voit sisällyttää tämän opintojakson korkeakoulututkintoosi. Jos haet johonkin toiseen korkeakouluun, kannattaa opintosuoritus ilmoittaa myös sinne.