Yrityskylä aukesi EduFutura-haasteella

tytöt katsovat screenille

Yrityskylä aukesi EduFutura-haasteella

Yrityskylä on avattu tänään keskiviikkona 30.9., ja ensimmäisenä Yrityskylään tulevat yhdeksäsluokkalaiset. Yhdeksäsluokkalaille Yrityskylä on työelämän ja talouden peliareena, jossa oppilaista koostuvat yritystiimit johtavat yritystään kansainvälisten markkinoiden pyörteissä ja kilpailevat keskenään.

Pienoiskaupungiksi rakennettu oppimisympäristö sijoittuu lukuvuodeksi 2020-2021 Jyväskylän keskustaan, osoitteeseen Kauppakatu 32.

EduFutura haastaa myymään koulutuspakettia

Ysiluokkalaiset ratkovat EduFutura Jyväskylän antaman haasteen myydä ja markkinoida Unelmista totta -koulutuspakettia, jossa yhdistyvät EduFutura-oppilaitosten monipuolisuus ja vahvuudet. Unelmista totta on kuvitteellinen koulutuspaketti, mutta se tuo esiin oppilaitostemme yhteisen halun kannustaa opiskelijoita uskomaan unelmiin ja toteuttaa unelmansa monipuolisen yhteisen koulutustarjontamme kautta.

Ennen vierailua ysiluokkalaiset ovat yhteiskuntaopin tunneilla tutustuneet haasteeseen ja haasteen antaneeseen yritykseen/organisaatioon sekä perehdytty vastuullisuuden teemoihin, kiertotalouteen ja liiketoiminnan käsitteisiin. Myös myynti- ja neuvottelutaitoja on harjoiteltu. Vierailun jälkeen aiheita käsitellään vielä yhdellä oppitunnilla.

Maailmalla palkittu suomalainen koulutusinnovaatio  

Yrityskylä on maailmallakin palkittu suomalainen koulutusinnovaatio, joka pyrkii edistämään oppilaiden rohkeutta ja intoa toimia yritteliäänä yhteiskunnan jäsenenä. Yrityskylä tarjoaa loistavan oppimisympäristön myös opetussuunnitelman näkökulmasta oppilaiden osallisuuden, vaikuttamisen, kestävän kulutuskäyttäytymisen sekä talousosaamisen edistämiselle. Yrityskylän yhteistyökumppaneina on mukana paikallisia ja valtakunnallisia yrityksiä.

10-vuotissyntymäpäivää juhliva Yrityskylä tavoittaa lukuvuoden 2020-2021 aikana yli 85 000 kuudes- ja yhdeksäsluokkalaista. Yrityskylässä vierailevat käytännössä kaikki Keski-Suomen yhdeksäs- ja kuudesluokkalaiset.

Oppimiskokonaisuus koostuu opettajien koulutuksesta, kymmenestä oppitunnista ja päivästä pienoiskaupungiksi rakennetussa Yrityskylässä. Yrityskylä on oppimisympäristö, jossa oppilas työskentelee omassa ammatissa, saa palkkaa tekemästään työstään ja toimii kuluttajana sekä kansalaisena osana suomalaista yhteiskuntaa.

Lisätietoja www.yrityskyla.fi 

Yrityskylä on osa Talous ja nuoret TATia.

Tytöt katsovat ipdia.

Yrityskylän logo

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp