Korkeakoulupolkuopinnot

Jos opiskelet Gradiassa ammatillista perustutkintoa ja tulevaisuudensuunnitelmissasi on jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa, korkeakoulupolkuopinnot ovat juuri sinua varten!

Opiskellessasi Gradian ammatillista perustutkintoa voit samaan aikaan suorittaa amk-opintoja Jyväskylän ammattikorkeakoulussa EduFutura-opintoina. EduFutura-opinnot sisältyvät perustutkintoon, ja ne lyhentävät opiskeluaikaasi Jyväskylän ammattikorkeakoulussa, jos haet sinne myöhemmin opiskelijaksi.

Opinnot tulevat näkyviin verkkosivuille huhtikuun alussa. Opintoihin ilmoittaudutaan syksyllä 2020. Saat lisätietoa ja ohjeita HOKS-ohjaaltasi/opettajaltasi.

Korkeakoulupolkuopintoja on mahdollista opiskella seuraavilla poluilla:

  • Tekniikan polku (ICT, logistiikka konetekniikka, sähkö- ja automaatio, rakennustekniikka)
  • Sosiaali- ja terveysalan polku (kuntoutuksen ohjaaja, sairaanhoitaja, kätilö, toimintaterapeutti, fysioterapeutti, sosionomi)
  • Liiketalouden polku (matkailu, palveluliiketoiminta, liiketalous)

Korkeakoulupolkuopintojen laajuus on vähintään 30 opintopistettä. Opinnot sisältävät:

  • Yhteisiä opintoja (10 op) : ICT-valmiudet (3 op), Työelämän viestintä (3 op), Työelämän englanti (4 op)
  • Alakohtaisia ammatillisia opintoja (vähintään 20 op)
  • Lisäksi voit suorittaa opintojesi loppuvaiheen työelämässä oppimisen amk-tavoitteisesti (10 op)

Kun olet saanut perustutkintosi valmiiksi ja sinulla on vähintään 30 opintopistettä korkeakoulupolkuopintoja suoritettuna, voit hakea Jyväskylän ammattikorkeakouluun tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa.

Yliopisto-opintoja IT-tiedekunnassa

Lukiolaiset ja ammattiin opiskelevat voivat suorittaa Jyväskylän yliopiston Informaatioteknologian tiedekunnassa opintoja 15 opintopisteen verran avoimen väylällä. Lisätietoja erilliset-it@jyu.fi.