Ammattiin opiskelevalle FAQ

Opiskelen ammatillisessa koulutuksessa. Mitä minulle on tarjolla EduFutura-ristiinopiskelussa?

Ammattiopiskelija voi suorittaa samoja korkeakouluopintoja (orientoivat opinnot ja muut korkeakouluopinnot) kuin lukiolainen. Löydät ristiinopiskelun opintotarjonnan EduFuturan nettisivujen opintotarjottimelta. Lisäksi Gradialla ammattiin opiskelevat voivat tehdä korkeakoulupolkuopintoja Jyväskylän ammattikorkeakouluun. Tämä on mahdollista seuraavilla Gradian aloilla: kone- ja tuotantotekniikka, liiketoiminta, logistiikka, matkailu, musiikki, rakennus, ravintola- ja catering, sosiaali- ja terveys, sähkö- ja automaatio, tieto- ja viestintätekniikka. Kun olet suorittanut korkeakoulupolkuopinnot, voit hakea JAMKiin erillishaun kautta. Korkeakoulupolkuopintoihin kuuluu 10 op yhteisiä opintoja, 20 op alakohtaisia ammatillisia opintoja ja 10 op optio amk-tasoiseen harjoitteluun.

Olen kiinnostunut korkeakoulupolkuopinnoista JAMKiin. Keneltä saan lisätietoa?

Saat lisätietoa EduFuturan nettisivujen lisäksi Gradian EduFutura-koordinaattorilta ja HOKS-ohjaajaltasi. Saat yleistietoa ensimmäisellä vuosikurssilla. Jos päätät lähteä opiskelemaan korkeakoulupolkuopintoja, niin opiskelu alkaa yleensä toisen vuosikurssin alussa. 

Miksi ilmoittautumisessa pitää käyttää oppilaitoksen sähköpostia? Ilmoittauduin henkilökohtaisella sähköpostilla, miten korjaan tämän?

Ristiinopiskelu on maksutonta EduFutura-oppilaitosten opiskelijoille ja jotta voimme todentaa maksuttomuuden, käytä opiskelijasähköpostiasi. Jos ilmoittauduit väärällä sähköpostilla, ota yhteys JAMKilla avoinamk@jamk.fi ja Jyväskylän yliopistossa help.jyu.fi -kautta.

Miten voin ehdottaa uusia opintojaksoja, joita ei vielä ole ristiinopiskelussa?

EduFuturan nettisivuilla www.edufutura.fi/opintotarjotin on lomake, jolla voit ehdottaa sinua kiinnostavaa opintojaksoa.

Onko ristiinopiskelua englannin kielellä? Do I find any courses available in English?

Joitakin opintojaksoja on englannin kielellä. Opintotarjottimelta voit hakea englanninkieliset opintojaksot. There a few courses in English. You find them in the EduFutura online course catalogue.