Karoliina ja Emil kannustavat tekemään EduFutura-korkeakouluopintoja

Karoliina Noponen ja Emil Lauronen.

Karoliina ja Emil kannustavat tekemään EduFutura-korkeakouluopintoja

Lähihoitajaopiskelija Karoliina Noponen ja Lyseon lukion Emil Lauronen kertoivat EduFutura-korkeakouluopinnoistaan Gradian avoimien ovien starttitapahtumassa 2.11.2021. Karoliina ja Emil kannustavat muitakin Gradian opiskelijoita kokeilemaan korkeakouluopiskelua.

Gradian opiskelijoilla on monia eri tapoja tehdä korkeakouluopintoja ja samalla tutustua siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa ja millainen ala itseä kiinnostaisi.

Opiskelijat voivat tehdä orientoivia opintoja, joissa tutustutaan alaan ja korkeakouluopiskeluun ylipäänsä. Näin teki Emil. Ammatillisille opiskelijoille korkeakoulupolkuopinnot ovat mahdollisuus jatkaa opintoja Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ammatillisen perustutkinnon jälkeen. Tämä on Karoliinan reitti.

Karoliina lähti sote-polulle

Karoliina Noponen valmistuu lähihoitajaksi vuodenvaihteessa. Opintojen ykkösvuonna kerrottiin mahdollisuudesta lähteä sote-alan korkeakoulupolkuopintoihin. Se tarkoittaa, että ammattiopiskelun rinnalla tehdään Jyväskylän ammattikorkeakoulun opintoja vähintään 30 opintopistettä. Tämän jälkeen on mahdollisuus hakea erillishaun kautta suoraan tutkinto-opiskelijaksi JAMKiin.

Karoliinan tähtäimessä on sosionomin opinnot JAMKissa. Korkeakoulupolkuopintojen kautta hän on askeleen lähempänä tavoitettaan.

”Opiskelu ammattikorkeakoulussa on monipuolista. Vähän yli vuoden verran tehtiin pakollisia kursseja, ja sen jälkeen jatkoin kuntoutus- ja sosiaalialan polkuopinnoissa. Aina ei ole ollut helppoa, eikä pidäkään olla. Opiskelu on itsenäisempää ja oma-aloitteista. Olen oppinut tehokasta ajankäyttöä, keskittymistä ja kalenterinhallintaa”, Karo hymyilee.

Karoliina arvostaa etenkin mahdollisuutta jatko-opintoihin JAMKissa, mutta uskoo monipuolisista opinnoista olevan hyötyä myös työelämässä ja top-jaksoilla (työpaikalla tapahtuva oppiminen).

Emil laajensi talousasioihin

Opinto-ohjaaja kertoi EduFutura-korkeakouluopinnoista lukion ykkösvuonna. Emil löysi EduFuturan opintotarjottimelta useita kiinnostavia opintoja ja valitsi niistä Oman talouden hallinta -kurssin.

”Lukio-opiskelu on yleissivistävää. Tältä kurssilta sain hyödyllistä tietoa ihan omaan arkeeni. Kurssi oli Moodle-verkkokurssi, joka vaati itsenäistä opiskelua. Hienoa, että sain jo tässä vaiheessa mahdollisuuden kurkistaa korkeakouluopiskeluun”, Emil sanoo.

Karoliinan tavoin Emil toteaa, että korkeakouluopiskelu on itsenäistä ja opettaa merkitsemään kalenteriin ajan opiskelulle, harrastuksille ja sekin on tärkeää, että kalenterissa on välillä ihan tyhjää.

Emil on nyt lukion kakkosella. Seuraavan kerran hän tekee korkeakouluopintoja viimeistään ensi huhtikuussa, jolloin kaikki Lyseon ja Schildtin lukion kakkosvuoden opiskelijat osallistuvat Keski-Suomen korkeakouluviikkoon.

EduFuturan opintotarjottimella yli 200 opintojaksoa

EduFuturan ristiinopiskelun tarjottimella on yli 200 opintojaksoa, joista noin puolet on suunnattu toisen asteen opiskelijoille (Gradia Jyväskylän ja Gradia Jämsän ammattiopiskelijat, Gradia-lukioiden opiskelijat, Norssin lukion opiskelijat).

Opo tai EduFutura-koordinaattori auttaa opintojen suunnittelussa omaan lukujärjestykseen sekä kurssille ilmoittautumisessa. Tukea opiskeluun saa opintojen aikana. Käy rohkeasti katsomassa, mitä kiinnostavaa sinulle löytyy edufutura.fi/opintotarjotin.

EduFutura Jyväskylä on Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston yhteistyömalli, joka mahdollistaa ristiinopiskelun EF-oppilaitosten välillä. Opiskelu on maksutonta.

Avoimien ovien startin tallenne

Gradiaan! avoimien ovien starttitapahtuma lähetettiin tiistaina 2.11.2021 suorana verkkolähetyksenä. Kohderyhmänä olivat peruskoulujen yhteishakuun osallistuvat ysiluokkalaiset, opettajat, opot ja huoltajat.

Starttitapahtuman tallenne on katsottavissa Liveton alustalla 24.11. saakka tästä linkistä. Tallenteen katsominen edellyttää rekisteröitymistä tai vieraskäyttäjänä kirjautumista.

Startti toimi yleisinfona ja lähtölaukauksena Gradian kampusvierailuille. Kampusvierailuja tehdään 16. – 19.11. välisenä aikana.

Avoimien ovien startti oli upea osoitus Gradia-opiskelijoiden monialaisesta osaamista; kauneus- ja hiusalan opiskelijat ehostivat esiintyjät, media-ala tuotti ja toteutti lähetyksen ja juontajana oli Lyseon IB-linjan opiskelija Masi Mahlamäki.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp