Italian opiskelusta Olivialle EduFutura-palkinto

EduFutura-opiskelija Olivia Ollila

Italian opiskelusta Olivialle EduFutura-palkinto

Lue Olivian tarina!

Olivia Ollila, opiskelija, Jamk liiketalous

Tarinani EduFuturan opiskelijana alkoi, kun mietin ryhmänohjaajani kanssa, mitä opintoja voisin suorittaa kesällä. Hän kehotti tutustumaan EduFuturan opintotarjottimeen.

Lukioaikana olin vaihdossa Italiassa ja ihastuin tuohon saapasmaahan, sen kulttuuriin ja kieleen. Jamk ei tarjonnut italian opintoja, mutta EduFuturan kautta sitä oli mahdollista opiskella yliopiston puolella. Päädyin aloittamaan Italia kulttuurin kielenä -opinnot.

Halusin opintojen kautta lisätä kielikompetenssiani, koska tulevaisuudessa tavoittelen työtehtäviä, joissa toimisin Suomen ja Italian kontaktihenkilönä.

Pandemia-aikana kurssit järjestettiin etäopintoina, joten kävin paikan päällä tekemässä vain tentin. Se oli itselleni hyvä juttu, sillä pääsin samana keväänä Ranskaan vaihtoon ja pystyin suorittamaan opinnot sieltä käsin.

Italia kulttuurin kielenä -tunneilla opin joka kerta jotain ihan uutta italialaisuuden saloista. Opettajamme Giuseppe La Grassa oli italialainen, ja hänen tarinoidensa kautta sain syvempää ymmärrystä Italian kulttuurista ja kielestä. Tuntui kuin olisin sukeltanut itselleni tärkeään maahan uudelleen.

Giuseppe oli ymmärtäväinen ja kärsivällinen opettaja. Tunneilla hioimme äänteitä urakalla aina uudelleen ja uudelleen, eikä kenenkään tarvinnut nolostua, jos oppiminen kesti. Giuseppen intohimoinen suhtautuminen italian kieleen tarttui. Hänellä oli myös iso rooli siinä, että tunneilla oli luontevaa olla. En kokenut paineita tai havainnut vastakkainasettelua, vaikka olin ainoa Jamkin opiskelija.

Oli kyllä huikea yllätys kuulla, että minut haluttiin palkita yhtenä vuoden 2022 EduFuturan opiskelijana. Haluan kiittää sekä EduFuturaa että Giuseppeä – tämä ristiinopiskelumahdollisuus auttoi minua hurjan ison askeleen eteenpäin polullani kohti unelmiani!

Olen ottanut EduFuturan ristiinopiskelusta myös Unelmat ja inspiraatio -kurssin, mikä oli kivaa vastapainoa muihin opintoihin. Siinä sai näkymiä siihen, mitä oikeasti haluaisi tehdä.

Muille opiskelijoille sanoisin, että kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan EduFuturan opintotarjotin. Sieltä voi löytää sellaisia kiinnostavia opintoja, mitä ei muualla ole – suorastaan ”aarteita”!

Olivia Ollila on yksi vuoden 2022 EduFutura-ristiinopiskelijoista. EduFutura Jyväskylä palkitsi kaikkiaan kahdeksan opiskelijaa menestyksekkäästä EduFutura-ristiinopiskelusta.

Teksti: Noora-Leea Hammar, Visual Friday
Kuvat: Sanna Kostamo, Visual Friday

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp