Yrityskylä

Hei yhdeksäsluokkalainen, tervetuloa tutustumaan EduFutura Jyväskylään ja tarttumaan Yrityskylä-haasteeseemme!

EduFutura Jyväskylä on mukana Yrityskylässä tarjoamalla haasteen myydä ja markkinoida Unelmista totta -koulutuspakettia, jossa yhdistyvät EduFutura-oppilaitosten monipuolisuus ja vahvuudet.

Unelmista totta on kuvitteellinen koulutuspaketti, mutta se tuo esiin oppilaitostemme yhteisen halun kannustaa opiskelijoita uskomaan unelmiin ja toteuttaa unelmansa monipuolisen yhteisen koulutustarjontamme kautta. 

EduFutura on yhteistyöverkosto, johon kuuluvat

EduFutura-oppilaitoksissa on yhteensä yli 40 000 opiskelijaa ja henkilöstöä 4200 eri alojen ammattilaista, asiantuntijaa ja tutkijaa.

Ristiinopiskelua ja oman opintopolun luomista 

EduFutura mahdollistaa sen, että opiskelijat voivat tehdä opintoja toisessa EduFutura-oppilaitoksessa. Näin voit rakentaa itsellesi sopivan opintopolun.

  • Jos opiskelet lukiossa tai ammatillisessa koulutuksessa, voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMKin tai Jyväskylän yliopiston kursseja.
  • Pääset tutustumaan ja tekemään korkeakouluopintoja jo lukion tai ammattiopintojen aikana.
  • Jos opiskelet korkeakoulussa, niin voit hyödyntää toisen korkeakoulun opintoja tai Gradian opintoja.

Tämä on ainutlaatuista Suomessa ja myös koko maailmassa! EduFuturan ristiinopiskelun tarjonta on koottu opintotarjottimelle. Siellä on nyt yli 200 opintojaksoa.

Tytöt seisovat ja katsovat kännykkää.

Yhteisiä projekteja ja tuotantoja

Opiskelijat tekevät yhteisiä projekteja ja tuotantoja. Esimerkiksi Suomalaisen musiikkikampuksen musikaalissa esiintyjät ja muusikot voivat olla Gradian, JAMKin tai yliopiston opiskelijoita. Musikaalin kampaukset tekevät Gradian parturi-kampaaja-opiskelijat, markkinoinnissa on mukana kaikkien oppilaitosten opiskelijoita. Media-alan opiskelijat valokuvaavat mainoskuvat sekä striimaavat musikaalin suorana lähetyksenä.

Naisia 1920-luvun musikaalissa.

Vastuullisuutta ja resurssiviisautta

EduFuturassa toimitaan vastuullisesti, resurssiviisaasti ja kestävän kehityksen mukaisesti. Tavoitteenamme on hiilineutraalin toiminta.

Käytännössä tämä tarkoittaa vaikkapa sitä, että EduFutura-oppilaitokset yhdessä tekemällä voivat poistaa turhia päällekkäisyyksiä. Voimme käyttää toistemme tiloja ja laitteita sekä jakaa opettajiemme erilaista tietoa ja asiantuntijuutta yli oppilaitosrajojen. 

Yhdessä ja yhteistyötä tehden oppilaitostemme tutkijat, asiantuntijat ja opiskelijat pystyvät innovoimaan ja kehittämään uusia, ympäristöystävällisiä tuotteita ja toimintatapoja.

Kasvi kiertää maapallon ympäri
Ympäristökriisit, luonnon monimuotoisuuden häviäminen, kestävän kehityksen haasteet. Planetary well-being -kurssilla EF-opiskelijat saavat monipuolisen tietopaketin ympäristöasioista.

Yrittäjyysopintoja ja valmennusta yrittäjyyteen

Kiinnostaako sinua yrittäjyys? Onko sinulla jo yritysidea? EduFutura-oppilaitoksissa pääset opiskelemaan yrittäjyyttä ja saat valmennusta, jos sinulla on jo oma yritysidea. 

EduFuturan opiskelijat rakentavat tulevaisuuden työelämää. Unelmista totta -koulutuspaketissa sinulla on mahdollisuus käyttää kaikkien oppilaitosten opiskelijoiden ja työntekijöiden osaamista ja ammattitaitoa.

Kiinnostuitko EduFutura-oppilaitoksista, katso lisää

Jyväskylässä on yli 40 000 opiskelijaa, lue lisää Opiskelijakaupunki Jyväskylästä!

Opiskelijoita ryhmäkuvassa. Kuva Tero Takalo-Eskola.