Suomalainen musiikkikampus

Suomalainen musiikkikampus on Jyväskylän ammattikorkeakoulunJyväskylän yliopiston ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian muodostama musiikin, tanssin ja soveltavan taiteen kehittämisyhteisö.

Suomalaisella musiikkikampuksella opintopolun voi aloittaa jo vauvana muskarin ja taiteen perusopetuksen parissa ja edetä Schildtin musiikkilukion ja Gradian muusikon ammattitutkinnon kautta korkeakouluopintoihin. Jyväskylän ammattikorkeakoululla ja Jyväskylän yliopistolla voi opiskella musiikkipedagogiksi, musiikin opettajaksi tai kulttuurialan asiantuntijaksi. Musiikkikampus tarjoaa myös jatko-opintomahdollisuuksia aina tohtorinkoulutukseen asti.

Asiantuntijuutta yli oppilaitosrajojen

Musiikkialan ammattilaisille Suomalainen musiikkikampus tarjoaa ainutlaatuisen näköalapaikan alan musiikin pedagogiikkaan, tutkimukseen ja kehittämiseen. EduFutura Jyväskylän kautta asiantuntijuutta voidaan hyödyntää yli oppilaitosrajojen. Musiikkikampus on yksi EduFutura Jyväskylän kärkialoista mahdollistaen opiskelijoille entistä joustavammat opinpolut ja oppimisen raikkaan uudistamisen.

Uusiin tiloihin 2021 alussa

Suomalaisen musiikkikampuksen laajennus otetaan käyttöön vuoden 2021 alussa. Pitkäkadulla sijaitseva musiikkikampus saa laajennuksessa kaksi lisäosaa. Laajennus mahdollistaa modernit opetustilat, uusitun audio- ja valotekniikan sekä uuden 250 henkilön konserttisalin. Uudet tilat tukevat Suomalaisen musiikkikampuksen asemaa johtavana musiikin ja soveltavan taiteen kehittämisyhteisönä.

suomalaisen musiikkikampuksen laajennuksen havainnekuva, rakennus

Tapahtumia läpi vuoden

Musiikkikampuksella toimii valtava määrä kulttuurin ja taiteen huippuasiantuntijoita, ammattiopiskelijoita ja innokkaita harrastajia.

Musiikkikampuksen yhteiseen TEKOJA-tapahtumasarjaan tuotetaankin korkealuokkaisia tapahtumia; konsertteja, keikkoja, seminaareja, yleisöluentoja, väitöstilaisuuksia, yleisötapahtumia ja suurempia yhteistuotantoja alueen taideorganisaatioiden kanssa. Lisäksi kampuksella nähdään säännöllisesti huippumusikaalien ja -oopperoiden esityksiä, ja Musiikkikampuksen omia biisintekijöitä, tulevia ammattilaisia, pääsee kuulemaan vuosittain järjestettävässä REC JKL – Musiikin luovan tuottamisen showcasessa.

Musiikkikampus tekee tiivistä yhteistyötä oppilaitosten eri alojen, Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön sekä musiikki- ja taidealan ammattiorganisaatioiden, kuten Jyväskylän kaupunginteatterin ja Jyväskylä Sinfonian kanssa.

Suomalainen musiikkikampus -kärkitiimi

Hannu Ikonen, JAMK, puheenjohtaja
Eva Halme, JAMK
Jarmo Kivelä, Gradia
Maarit Mertaniemi, Gradia
Jukka Parviainen, Gradia
Henna-Riikka Peltola, JYU
Mikael Minkkinen, EduFutura