Suomalainen musiikkikampus

Suomalainen musiikkikampus on Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian muodostama musiikin, tanssin ja soveltavan taiteen kehittämisyhteisö.

Suomalaisella musiikkikampuksella opintopolun voi aloittaa jo vauvana muskarin ja taiteen perusopetuksen parissa ja edetä Schildtin musiikkilukion ja Gradian muusikon ammattitutkinnon kautta korkeakouluopintoihin. Jyväskylän ammattikorkeakoululla ja Jyväskylän yliopistolla voi opiskella musiikkipedagogiksi, musiikin opettajaksi tai kulttuurialan asiantuntijaksi. Musiikkikampus tarjoaa myös jatko-opintomahdollisuuksia aina tohtorinkoulutukseen asti.

Asiantuntijuutta yli oppilaitosrajojen

Musiikkialan ammattilaisille Suomalainen musiikkikampus tarjoaa ainutlaatuisen näköalapaikan alan musiikin pedagogiikkaan, tutkimukseen ja kehittämiseen. EduFutura Jyväskylän kautta asiantuntijuutta voidaan hyödyntää yli oppilaitosrajojen.

Musiikkikampus on yksi EduFutura Jyväskylän kärkialoista mahdollistaen opiskelijoille entistä joustavammat opinpolut ja oppimisen raikkaan uudistamisen.

Yli 300 tapahtumaa vuodessa

Musiikkikampuksella toimii valtava määrä kulttuurin ja taiteen huippuasiantuntijoita, ammattiopiskelijoita ja innokkaita harrastajia.

Musiikkikampuksen yhteiseen TEKOJA-tapahtumasarjaan tuotetaankin vuosittain yli 300 korkealuokkaista tapahtumaa; konsertteja, keikkoja, seminaareja, yleisöluentoja, väitöstilaisuuksia, yleisötapahtumia ja suurempia yhteistuotantoja alueen taideorganisaatioiden kanssa. Lisäksi kampuksella nähdään säännöllisesti huippumusikaalien ja –oopperoiden esityksiä, ja Musiikkikampuksen omia biisintekijöitä, tulevia ammattilaisia, pääsee kuulemaan vuosittain järjestettävässä REC JKL – Musiikin luovan tuottamisen showcasessa.

Musiikkikampus tekee tiivistä yhteistyötä oppilaitosten eri alojen, Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön sekä musiikki- ja taidealan ammattiorganisaatioiden, kuten Jyväskylän kaupunginteatterin ja Jyväskylä Sinfonian kanssa.

Suomalainen musiikkikampus logo