Suomalainen musiikkikampus

Suomalainen musiikkikampus on Jyväskylän ammattikorkeakoulunJyväskylän yliopiston ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian muodostama musiikin, tanssin ja soveltavan taiteen kehittämisyhteisö.

Suomalaisella musiikkikampuksella opintopolun voi aloittaa jo vauvana muskarin ja taiteen perusopetuksen parissa ja edetä Schildtin musiikkilukion ja Gradian muusikon ammattitutkinnon kautta korkeakouluopintoihin. Jyväskylän ammattikorkeakoululla ja Jyväskylän yliopistolla voi opiskella musiikkipedagogiksi, musiikin opettajaksi tai kulttuurialan asiantuntijaksi. Musiikkikampus tarjoaa myös jatko-opintomahdollisuuksia aina tohtorinkoulutukseen asti.

Asiantuntijuutta yli oppilaitosrajojen

Musiikkialan ammattilaisille Suomalainen musiikkikampus tarjoaa ainutlaatuisen näköalapaikan alan musiikin pedagogiikkaan, tutkimukseen ja kehittämiseen. EduFutura Jyväskylän kautta asiantuntijuutta voidaan hyödyntää yli oppilaitosrajojen. Musiikkikampus on yksi EduFutura Jyväskylän kärkialoista mahdollistaen opiskelijoille entistä joustavammat opinpolut ja oppimisen raikkaan uudistamisen.

Uudet tilat otettiin käyttöön 2021 alussa

Suomalaisen musiikkikampuksen laajennus valmistui vuoden 2021 alussa, nyt saman katon alla on JAMKin ja Gradian musiikin toiminnot sekä taiteen perusopetus. Laajennuksessa tehtiin kaksi lisäosaa, joihin sijoittuu muun muassa n. 200 henkilön konserttisali, Monitoimisali, kaksi tanssisalia sekä opetus- ja teknisiä tiloja. Laajennus mahdollistaa modernit opetustilat, uusitun audio- ja valotekniikan. Uudet tilat tukevat Suomalaisen musiikkikampuksen asemaa johtavana musiikin ja soveltavan taiteen kehittämisyhteisönä.

suomalaisen musiikkikampuksen laajennuksen havainnekuva, rakennus

Tapahtumia läpi vuoden

Musiikkikampuksella toimii valtava määrä kulttuurin ja taiteen huippuasiantuntijoita, ammattiopiskelijoita ja innokkaita harrastajia.

Musiikkikampuksen yhteiseen tapahtumasarjaan tuotetaan korkealuokkaisia tapahtumia: konsertteja, keikkoja, seminaareja, yleisöluentoja, väitöstilaisuuksia, yleisötapahtumia ja suurempia yhteistuotantoja alueen taideorganisaatioiden kanssa. Joka toinen vuosi Musiikkikampuksella tehdään monialaisena opiskelijayhteistyönä ooppera tai musikaali. Musiikkikampuksen omia biisintekijöitä, tulevia ammattilaisia, pääsee kuulemaan REC JKL – Musiikin luovan tuottamisen showcasessa.

Musiikkikampus tekee tiivistä yhteistyötä oppilaitosten eri alojen, Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön sekä musiikki- ja taidealan ammattiorganisaatioiden, kuten Jyväskylän kaupunginteatterin ja Jyväskylä Sinfonian kanssa.

Korona ei katkaissut tapahtumatuotantoa, vaan tapahtumat toteutettiin virtuaalisesti. Korona-rajoitusten purkautuessa Musiikkikampuksellakin siirrytään entistä enemmän live-toteutuksiin. 

Lataa esite -kuvake
Lataa tastä Suomalaisen musiikkikampuksen itsearviointi -kirja

Suomalainen musiikkikampus -kärkitiimi

Hannu Ikonen, JAMK, puheenjohtaja
Sirpa Eskelä-Haapanen, JYU
Eva Halme, JAMK
Heikki Hanka, JYU
Olli Heikkinen, JYU, opiskelijaedustaja (Pedaali) 
Jarmo Kivelä, Gradia
Jukka Koivisto, Gradia
Riikka Lahtonen, Gradia
Pertti Malkki, JAMK
Suvi Saarikallio, JYU
Esa Viirret, JYU