Hankkeet

Hankkeet

EduFuturan osaamiskeskittymässä toimii monia hankkeita, esimerkiksi

Koulutusjohtaminen

KAJO-hanke on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama opettajankoulutuksen kärkihanke, jota toteuttaa EduFutura Jyväskylä -osaamiskeskittymä. KAJO-hankkeessa tavoitteena on uudistaa ja vahvistaa kasvatus- ja koulutusalan opetushenkilöstön ja esihenkilöiden johtajuusosaamista.

Hankkeen tehtävänä on luoda yhdessä lukuisten kasvatus- ja koulutusalan toimijoiden kanssa valtakunnallisesti eheä, mutta samalla monimuotoinen ja joustava kokonaisratkaisu kasvatus- ja koulutusalan johtajuusosaamisen peruskoulutuksen, perehdytystoiminnan ja jatkuvan oppimisen järjestelmäksi. Kokonaisratkaisua luodessa pyritään huomioimaan kaikki koulutusasteet sekä kasvatus- ja koulutusalan erilaiset johtajuudet.

KAJO-hanke on tutkimusperustainen kehittämishanke, jonka aikana toteutetaan lisäksi konkreettisia koulutus- ja kehittämiskokeiluja sekä keskitytään yhteiskunnallisesti vaikuttavaan keskusteluun ja tiedottamiseen. Hanketta koordinoi Jyväskylän yliopiston Koulutusjohtamisen instituutti. Muina päätoteuttajana toimivat Jyväskylän ammattikorkeakoulun ammatillinen opettajakorkeakoulu sekä Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia. Hanke toteutetaan vuosina 2018–2021. Täältä voit lukea lisää KAJO-hankkeesta ja sen etenemisestä.

Astetta korkeammalle – EduFutura-yhteistyöllä kohti uutta lukiota

Astetta korkeammalle -hanke pilotoi Gradian lukio-opiskelijoille virtuaalisesti järjestetyt Innoviikon ja Korkeakouluviikon 19. – 23.4.2021. Korkeakouluviikolla yli 800 lukion 2. vuosikurssilaista ja neloselle jatkavaa pääsi tutustumaan ja tekemään korkeakouluopintoja mm. Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ja Jyväskylän yliopistossa. Lukion 1-luokkalaiset, noin 800 opiskelijaa, osallistuivat Innoviikkoon, jonka teemana on kiertotalous. Innoviikkoon kuului myös työelämään tutustuminen kahtena päivänä. Korkeakouluviikosta tulee pysyvä toimintamalli Gradia-lukioissa osana syksyllä 2021 voimaan tulevaa uutta lukion opetussuunnitelmaa. Lue lisää Astetta korkeammalle -hankkeesta.

EduFutura Forum in November 2019 – Experience Finnish Education in Three Days

EduFutura Jyväskylä offered a conference package you had never experienced before. During the three extensive days, you will understand why Finland’s education system is consistently ranked among the best in the world. See more www.edufuturaforum.fi