EduFutura Student Forum 2.0

Student Forum 2.0. kuva

EduFutura Student Forum 2.0

EduFuturan uudistunut konsepti toi mukanaan myös uudistuneen Student Forumin, joka kokoontui ensimmäistä kertaa 19.4.2023. Opiskelijoiden vappuhulinoista huolimatta paikalla oli mukavasti innokkaita ideoijia. Tapaamisen tarkoituksena oli kertoa opiskelijoille EduFuturan uusista kuvioista, ja päästä kuulemaan heidän mielipiteitään tulevaisuudesta.

Opiskelijat mukaan vaikuttamaan

Aluksi Anni Wargh esitteli lyhyesti EduFutura 2.0 – suunnitelmaa ja tämän hetkistä mallia. Aiemmin EF Student Forum toimi mallilla, jossa opiskelijat kutsuttiin koolle ennen johtoryhmän kokouksia. Uudessa konseptissa Student Forum 2.0 kutsutaan koolle pari kertaa vuodessa, ja sen tehtävä on toimia opiskelijoiden vaikuttamisen kanavana.

EduFuturan johtoryhmässä on edelleen opiskelijakuntien edustaja (tällä hetkellä Konsta Tarnanen JYY), ja valmistautuminen johtoryhmän kokouksiin tapahtuu verkostopäällikön ja opiskelijaedustajan aktiivisella yhteydenpidolla. Opiskelijoilla on edustajia myös EduFuturan projekteissa, joita tehdään kolmessa kehittämisohjelmassa. Nämä vaikuttamisen mahdollisuudet koettiin tervetulleina, ja ne saivat paikalla olleilta opiskelijoilta myönteisen vastaanoton.

Opiskelijat Student Forumissa        Student Forumin tarjoiluja

Tulevaisuuden kuvioita

Anni kertoi, jatkossa on suunnitteilla EduFuturan brändin uudistuminen ja nimenvaihdos. Student Forumin osallistujissa EduFutura -nimen vaihtaminen EduJyväskyläksi sai kannatusta. Ehdotettu nimi koettiin helpommin samaistuttavaksi, ja se todennäköisesti vähentäisi sekoittamista esimerkiksi kielikursseihin tai vaihto-opiskeluun. Toisaalta todettiin, ettei kaiken uudistaminen kerralla ole viisasta, sillä brändin taustalla on jo paljon tehtyä työtä.

Anu Mäkilä kertoi käynnissä olevista, EduFuturan toimeksiantamista Future Factory-projekteista. Toinen niistä keskittyy markkinoinnin ja viestinnän kehittämiseen, toinen opintotarjottimen kehittämiseen. Lisäksi keskusteltiin ristiinopiskelun suosiosta, sekä siitä miten laajasti sitä hyödynnetään oppilaitosten välillä. Eniten opiskelijoita tulee Gradiasta korkeakoulupolkuja hyödyntäen. Myös EF:n taloudellinen malli ja rahan liikkuminen oppilaitosten välillä ristiinopiskelun myötä mietitytti opiskelijoita.

Annin esittämä idea seuraavasta Student Forum 2.0 tapaamisesta Hackathonin muodossa syksyllä sai kannatusta.  Tulevaisuuden osaamistarpeet koetaan hyvänä teemana. Esiin nousivat jo esimerkiksi moniammatillinen osaaminen (erityisesti sotealalla), oppilaitosten yhteiset kieli- tai muut yleisopinnot sekä työelämätaidot (käytännönläheiset opinnot).

Kiitos opiskelijoille aktiivisesta osallistumisesta, keskustelu ja yhteydenpito jatkuu!

Paikalla:

Noora Hakonen, Jamko
Ismo Puhakka, Jamko
Jouni Pasanen, Jamko
Anni Wargh, EF
Karri Kallio, EF
Tiitu Laakso, Jamk
Kati Poikonen, Jamk

Etänä mukana:

Anu Mäkilä, Jamk
Emmi Talus, Jamk

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp