EduFutura Forum palkittiin Jyväskylän kongressipalkinnolla

Kongressipalkinto

EduFutura Forum palkittiin Jyväskylän kongressipalkinnolla

Marraskuussa järjestetty EduFutura Forum on palkittu Jyväskylän kongressipalkinnolla. EduFutura Forumissa tehtiin tunnetuksi suomalaista koulutusosaamista ja EduFuturan monipuolista ja laajaa toimintaa. Toisen kongressipalkinnon sai 13th International Conference on Developmental Coordination Disorder (DCD13). Kongressilähettilään palkinto myönnettiin Jyväskylän yliopiston tapahtumavastaava Taru-Maija Heilala-Rasimoville. Taru-Maija oli järjestämässä myös EduFutura Forumia.

Kansainvälinen, suomalaista koulutusosaamista esittelevä EduFutura Forum järjestettiin ensimmäistä kertaa Jyväskylässä 14.-16.11.2019 osana Koulutuksen superviikkoa. Se yhdisti ja esitteli uudella tavalla EduFuturan laajan osaamisen ja monialaiset osaajat: Gradian ammatillisen ja lukiokoulutuksen, Jyväskylän ammattikorkeakoulun korkeakoulutetut ammattilaiset ja Jyväskylän yliopiston akateemiset huippututkijat.  Kongressiin osallistui 170 henkilöä 13 eri maasta.

Kongressi sijoittui kaikkien kolmen oppilaitoksen kampuksille ja opiskelijat olivat kiinteästi mukana tapahtumatuotannossa. Osallistujat pääsivät tutustumaan alueen oppilaitoksiin varhaiskasvatuksesta elinikäiseen oppimiseen.

Jyväskylän kaupungin tiedote 22.1.2020

Jyväskylä palkitsi kongresseja ennakkoluulottomasta yhteistyöstä oppilaitosten ja tiedekuntien välillä

Kongressi- ja yleisötapahtumapalkinnot jaettiin 22.1. seuraavasti:

Kongressipalkinnot: 13th International Conference on Developmental Coordination Disorder (DCD13) ja EduFutura Forum

Yleisötapahtumapalkinto: Jyväskylän Kesän Neulefestarit

Kongressilähettilään palkinto: Taru-Maija Heilala-Rasimov

Jyväskylän vuoden 2019 kongressipalkinnotmyönnettiin 22.1.2020 pidetyssä tilaisuudessa kahdelle kongressille: 13th International Conference on Developmental Coordination Disorder (DCD13) ja EduFutura Forum.

Palkitsemiskriteereissä painotettiin yhteistyötä oppilaitosten, tiedekuntien ja muiden tutkimuslaitosten kesken sekä ennakkoluulottomien, monitieteisten kokousten järjestämistä. Palkituissa kongresseissa välitettiin tietoa Jyväskylän ainutlaatuisuudesta monipuolisena oppimiskeskuksena sekä edistettiin maailmanlaajuista tietoutta suomalaisesta koulutuksesta ja osaamisesta.

Motorisen oppimisen vaikeuksille näkyvyyttä

13th International Conference on Developmental Coordination Disorder (DCD13) järjestettiin 5.-8.6.2019 ensimmäistä kertaa Suomessa. Kongressiin osallistui 303 henkilöä 25 eri maasta. Kongressin järjesti yhteistyössä Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta ja kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta. Palkintosumma oli 1500 euroa.

Motorisen oppimisen vaikeuksiin keskittyvä kongressi linkitti liikuntatieteellisen ja oppimisen tutkimisen sekä aivotutkimuksen toisiinsa. Tieteellisen merkityksen lisäksi kongressilla oli yhteiskunnallista merkitystä, sillä sen kautta luotiin näkyvyyttä kehityksellisille koordinaatiohäiriöille. Kongressi myös osallisti vieraita monipuolisella liikunnallisella oheisohjelmalla.

Suomalaista koulutusosaamista tunnetuksi

Toinen kongressipalkinto myönnettiin EduFutura Forumille. Kansainvälinen, suomalaista koulutusosaamista esittelevä kongressi järjestettiin ensimmäistä kertaa Jyväskylässä 14.-16.11.2019 osana Koulutuksen superviikkoa. Se yhdisti ja esitteli uudella tavalla EduFuturan laajan osaamisen ja monialaiset osaajat: Gradian ammatillisen ja lukiokoulutuksen, Jyväskylän ammattikorkeakoulun korkeakoulutetut ammattilaiset ja Jyväskylän yliopiston akateemiset huippututkijat.  Kongressiin osallistui 170 henkilöä 13 eri maasta.

Kongressi sijoittui kaikkien kolmen oppilaitoksen kampuksille ja opiskelijat olivat kiinteästi mukana tapahtumatuotannossa. Osallistujat pääsivät tutustumaan alueen oppilaitoksiin varhaiskasvatuksesta elinikäiseen oppimiseen.

Palkinnot myönsi kongressimarkkinoinnin taustaryhmä, joka koostuu Jyväskylän yliopiston, Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Gradian, Jyväskylän kaupungin sekä kokouspalveluja tuottavien yritysten edustajista.

Intohimo neulomiseen siivitti Lankakauppa Titityyn yleisötapahtumapalkinnon saajaksi

Jyväskylän vuoden 2019 yleisötapahtumapalkinto myönnettiin 4.-7.7.2019 pidettyjen Jyväskylän Kesän Neulefestarien järjestäjälle Lankakauppa Titityylle. Palkintosumma oli 2000 euroa. Palkinnon myönsi Tapahtumakaupunki Jyväskylän ohjausryhmä.

Palkitsemiskriteereissä painotettiin innovatiivisuutta, tapahtuman uutuusarvoa, kansallista ja kansainvälistä kiinnostavuutta sekä pienten yrittäjien kanssa tehtyä yhteistyötä.

Viidettä kertaa järjestetyille Jyväskylän Kesän Neulefestareille osallistui noin 6000 intohimoista neulojaa ympäri maailmaa.  Pienimuotoisista kesämiiteistä on kasvanut kansainvälisesti kiinnostava ja Suomen mittaluokassa ainutlaatuinen neulojien tapahtuma.

Kongressilähettiläs palkitsi aktiivisen kongressitoimijan

Kongressilähettilään palkinto myönnettiin Jyväskylän yliopiston tapahtumavastaava Taru-Maija Heilala-Rasimoville. Palkinnosta päätti kongressilähettiläs, Jyväskylän yliopiston professori Kaisa Miettinen. Palkintosumma oli 1000 euroa.

– Taru-Maija Heilala-Rasimovin monipuolinen ja vankkumaton käytännön asiantuntemus on ollut korvaamaton apu lukuisten kansainvälisten kongressien järjestäjille, kongressilähettiläs Kaisa Miettinen kertoo.  Hänen helposti lähestyttävä ja osaava persoonansa madaltaa kynnystä kiinnostua kongressien järjestämisestä.

Jyväskylä on vilkas kongressi- ja tapahtumakaupunki

Tapahtumakaupunki Jyväskylä ja Jyväskylä Convention Bureau auttavat uusien tapahtumien ja kansainvälisten kokousten ja kongressien saamisessa kaupunkiin. Jyväskylä Convention Bureau koordinoi 22 julkisen yhteisön ja yrityksen verkostoa.

Tapahtumia järjestetään yhä enemmän ja kiinnostus Jyväskylää kohtaan tapahtumakaupunkina on kasvanut. Kongressikaupunkina Jyväskylällä on edelleen vankka asema 5 merkittävimmän joukossa.

– Kongressien ja tapahtumien järjestämisestä pyritään tekemään mahdollisimman sujuvaa ja järjestäjiltä saatujen palautteiden perusteella yhteistyö sujuu eri tahojen kesken hyvin, toteaa markkinointipäällikkö Jaana Ruponen.

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Helinä Mäenpää, Jyväskylän kaupunki, puh. 050 548 7422, helina.maenpaa@jyvaskyla.fi

Markkinointipäällikkö Jaana Ruponen, puh. 050 344 6496, jaana.ruponen@jyvaskyla.fi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp