DreamUp-matkasta tulevaisuuden projektityöskentelytaitoja

Muuttuvat tekijät ovat tuoneet omat haasteensa, mutta ne ovat opettaneet valtavan paljon

Moikka! Täällä ruudun toisella puolella kirjoittelee Tanja, yksi DreamUp 2022 -tiimin jäsenistä. Tässä postauksessa kerron, miten DreamUp projekti 2022 on rakentunut, mitä tämä matka on antanut sekä opettanut, ja siitä miten itse päädyin toteuttamaan kyseistä projektia.

Opiskelen kauppatieteitä Jyväskylän yliopistossa ja syksyllä huomasin ilmoituksen kurssista koulun sähköpostissa. Kiinnostukseni heräsi heti, sillä olen ollut itse kova tapahtumakävijä ja kolunnut paljon läpi erilaisia puhujatapahtumia. Joskus lukioikäisenä mietin jopa, että olisin opiskellut tapahtumatuotantoa enemmänkin. Olen aina ollut kaveriporukassa se henkilö, joka tykkää ideoida illanviettoja, lomareissuja ja muita tilaisuuksia. En kuitenkaan koskaan päätynyt opiskelemaan tapahtumien tuottamista, mutta kurssin tulessa eteeni tiesin, että tämä voisi olla kokeilemisen arvoinen tilaisuus.

Tekstinosto blogista.

Olen lisäksi erittäin kiinnostunut yrittäjyydestä ja sisäisestä yrittäjyydestä. Ajattelin siten heti, että tässä olisi oiva tilaisuus päästä haastamaan itsensä turvallisessa ympäristössä, verkostoitumaan muihin ihmisiin ja samalla mahdollistaa itselleen uusia oppeja sekä parhaassa tapauksessa saamaan merkityksellisen referenssin. Ei mennyt kauaa, kun olin ilmoittautunut kurssille ja keräännyimme ensimmäiseen palaveriin ajan hengen mukaan Zoomiin. Toiset pääsivät myös Yritystehtaalle ja kurssimme alkoikin näppärästi hybriditoteutuksella.

Meitä oli suhteellisen iso joukko pöhisemässä Zoomissa ja Yritystehtaalla. Tämä vuosi on ollut hieman erilainen, sillä DreamUpissa oli ensimmäistä kertaa ylemmän ammattikorkean puolelta porukkaa. Joukossamme oli siis paljon eri alojen opiskelijoita, mikä on tuonut todella paljon erilaista osaamista tiimiimme. Lisäksi vuosi on ollut siinäkin poikkeuksellinen, että kaikki tiimistämme ei ole koskaan tavannut toisiaan livenä. Ollaan siis vedetty koko projekti joiltakin osin hybridinä.

Fiilis oli korkealla ensimmäisestä kerrasta lähtien ja huomasi selvästi, että monella oli innostus lähteä toteuttamaan isoja kuviota DreamUpissa vuonna 2022. Koska meitä oli suhteellisen monta, saimme jaettua ryhmän eri tiimeihin, joten kaikille muodostui omat vastuualueensa.

Tiimit jakautuivat siten, että meitä oli ohjelma- ja yritystiimi, markkinointi- ja viestintätiimi ja taloustiimi. Lisäksi valitsimme joukostamme projektipäällikön pitämään langat käsissä koko projektin ajan. Tiimimme on siten pienentynyt matkan varrella, mutta jokainen, joka on matkaamme osallistunut, on tuonut äärettömän paljon lisäarvoa projektin toteuttamiseen.

Tekstinosto blogista.

Joulukuuhun mennessä olimme kovin ideoineet kaikenlaista ja suunnitelmat vaikuttivat hyvältä. Olimme ehtineet jo kontaktoida puhujia ja yrityksiä. Visiot oli todella korkealla ja tekemisen meininki korkea. Tarkoituksenamme oli lähteä toteuttamaan live-tapahtumaa, sillä uskoimme kovasti, että maailman tilanne olisi tämän jo sallinut.

Joulukuun lopussa tilanne kuitenkin muuttui merkittävästi ja jouduimme tammikuussa tekemään kiperän päätöksen siitä, että uskallammeko ottaa riskiä live-tapahtuman järjestämisestä. Tässä kohtaa viimeistään muistan ajatelleeni sitä, kuinka paljon tapahtumatuotannon projektityöskentelyyn liittyy epävarmuutta ja muuttuvia tekijöitä.

Tilanne eteni lopulta siihen, että päätimme siirtää tapahtuman hybriditoteutukseen, jossa ottaisimme pienen joukon ihmisiä Yritystehtaalle seuraamaan tapahtumaa ja loput pääsisivät seuraamaan tapahtumaa verkossa.

Tammikuun ja helmikuun aikana monet asiat saatiin lyötyä purkkiin ja voimme virallisesti sanoa, että pääsemme esittämään meidän näköisen DreamUpin!

Muuttuvat tekijät ovat tuoneet omat haasteensa kurssiin, mutta ne ovat opettaneet valtavan paljon. Olen kurssilla oppinut hyvin paljon itsestäni projektityön jäsenenä ja myös siitä, että minkälaisiin asioihin erityisesti projektityöskentelyssä tulee kiinnittää huomiota. Kävin tätä kurssia ennen projektinhallinta-kurssin, jossa keskityttiin teoriaan. Nyt kun olen käynyt kurssit sekä teorian että käytännön tasolla, uskon olevani yhä valmiimpi työelämän projekteihin!

Tekstinosto blogista.

Näen myös, että projektityöskentely on tulevaisuudessa yhä yleisempää ja DreamUpissa pääsee opettelemaan siihen liittyviä taitoja käytännössä. Kurssilla on mielestäni mahdollisuus haastaa itseään, ja se voi parhaassa tapauksessa toimia referenssinä kesätöitä tai muita töitä hakiessa. Ehdottomasti suosittelen tätä kurssia kaikille, jotka haluavat opintojensa rinnalle jotain käytännönläheistä oppimista.

DreamUp 2022 hybriditapahtumaan keskiviikkona 16.3.2022 klo 11:30 – 16:00. Tule kuuntelemaan Camilla Tuomisen puheenvuoro tunnelämän johtamisesta (klo 15 alkaen) sekä osallistumaan mielenkiintoisiin workshoppeihin. Tarkemmat tiedot löytyvät https://info.dreamupjkl.fi/

DreamUp mainos

Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Kirjoittaja:

Tanja DreamUp-tiimistä

Tanja Huhta-Koivisto

Tanja Huhta-Koivisto opiskelee kauppatieteitä Jyväskylän yliopistossa ja on mukana rakentamassa DreamUp-tapahtumaa 2022. DreamUp on yksi neljästä EduFutura-yrittäjyysopintojen opintojaksosta.