DreamUp-matkalta aidosti työelämätaitoja

Samalla edustamme EduFuturaa ja Jyväskylää opiskelijakaupunkina.

Nuoria kahvimukit kädessä.

Moi! Täällä näpyttelee Inka, aikuiskasvatustieteen opiskelija ja DreamUp 2021 -projektitiimin jäsen. Tässä blogitekstissä kerron matkastani DreamUpiin ja siitä, mitä DreamUp on jo tässä vaiheessa antanut.

Syksyllä 2020 avasin tapani mukaisesti Instagramin ja huomasin, että DreamUp etsii uutta tiimiä vuoden 2021 tapahtumaan. Mielenkiinto tapahtumaa kohtaan oli herännyt jo aiemmin ja olin ollut osallistumassakin kevään 2020 tapahtumaan, joka harmillisesti peruuntui – tiedätte kyllä miksi.

Koska kandin tutkintoni näytti siltä, että keväällä olisin enää muutamaa hassua opintopistettä vaille kandidaatti, päätin ottaa viimeiseksi kurssikseni DreamUp-tapahtumatuotantokurssin. Oli valinnalle muitakin syitä: tapahtumantuotanto on kiinnostanut minua jo yläasteikäisestä asti, kun järjestimme ystävieni kanssa koirien match show -tapahtumia. Jo silloin tuntui palkitsevalta, kun näki ihmisten tulevan ja nauttivan tapahtumasta, jota on itse ollut järjestämässä!

Lisäksi olin jo jonkin aikaa kaivannut opiskeluun jotain käytännönläheisempää tekemistä. Ja sitä sain, sen voin kertoa!

Syksyllä sitten kokoonnuimme vastaanottimien äärelle Zoomiin ja vuoden 2021 DreamUp-tiimi alkoi muodostua. Jossain vaiheessa iski epätoivo – meitä olikin tänä vuonna vain neljä!

Nopeasti epätoivo muuttui innostukseksi, sillä huomasimme, että pienessä tiimissä on voimaa. Onkin onni, että tiimimme jokaisesta jäsenestä huokuu innostus ja idearikkaus tätä tapahtumaa kohtaan. Ensinnäkin tiimin sisäinen viestintä on helppoa, tiimiläisistä tulee tosi tuttuja ja asioiden sopiminen sujuu kuin rasvattu. Välillä toki olemme kaivanneet lisäkäsiä, joita olemmekin saaneet Gradian opiskelijoista ja tietysti kurssimme opettajista.

Tapahtuman kulmakivet alkoivat aika nopeasti muodostua jo ennen joulua. Halusimme sekä puhujia että työpajoja. Halusimme tehdä workshopeista suuremman vetonaulan kuin aiemmin. Halusimme luoda DreamUpista koko Suomen laajuisen tapahtuman ja ottaa kaiken irti siitä, että ”joudumme” järjestämään tapahtuman virtuaalisesti.

Kiitos siis koronan, että DreamUp voi nyt tavoittaa opiskelijoita ja nuoria ympäri Suomen ja näin ollen edustaa EduFuturaa ja ylipäätään Jyväskylää opiskelijakaupunkina! Tästä olen erityisen innoissani.

Kuten jo edellä mainitsin, halusin saavuttaa tällä kurssilla käytännön kokemusta ja hyvin teoriapainotteisten opintojen ohelle jotain sellaista, joka antaisi enemmän työelämätaitoja. Tällä hetkellä voin onnellisesti kertoa, että olen oppinut tältä DreamUp-matkalta työelämätaitoja enemmän kuin miltään aiemmalta yliopistokurssiltani.

Olen päässyt hyödyntämään omia mielenkiinnonkohteitani ja kehittymään huimasti esimerkiksi markkinoinnissa. Myös motivaatio esimerkiksi sivuaineeseeni markkinointiin on kasvanut, kun olen päässyt tekemään sitä ihan oikeasti.

Nyt kevät alkaa olla lopuillaan ja DreamUp lähestyy kovaa vauhtia. Vaikka matka tähän pisteeseen viime syksystä on ollut välillä raskas ja työtä on ollut enemmän kuin aikaa, voin iloisesti todeta, että tämä oli omaan kandidaatin tutkintooni täydellinen loppusilaus, ja kun tästä kurssista opintopisteet kilahtaa opintosuoritusotteeseen, niin voin ylpeydellä valmistua kandiksi ja jatkaa maisteriopintojani.

Töitä tein joka pisteen edestä, mutta ilolla ja riemulla, sillä tiimissä on mahtava työskennellä ja torstaina 22.4.2021 voimme hengähtää ja sanoa ”me tehtiin se!”

Vielä ehdit mukaan DreamUp-virtuaalitapahtumaan 22.4.2021. Keynotet Pekka Hyysalo ja Joonas Pesonen. Innostavia workshopeja yrittäjyydestä. Tapahtuma on ilmainen, mutta käy ilmoittautumassa ennakkoon. Katso tarkemmin https://info.dreamupjkl.fi/

Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Kirjoittaja:

Nainen kahvimuki kädessä.

Inka Koivuluoma

Kirjoittaja on Jyväskylän yliopiston aikuiskasvatustieteen opiskelija ja mukana EduFutura-yrittäjyysopintojen DreamUp-tapahtumatuotantokurssilla. Kuvat Joel Tiainen.